Beurzen verwerkte $958 miljard aan Bitcoin en crypto trades in juni

Bitcoin beurzen verwerkte $958 miljard aan trades in juni van 2021. Dat blijkt uit data van The Block. Dat is een daling van 56% in vergelijking met de maand mei van dit jaar.

Deze statistiek is sinds januari niet onder de $1.000 miljard gekomen. Het handelsvolume op beurzen neemt wat af. De prijs van bitcoin zit in een dip sinds de recordprijs boven $64.000 en de interesse lijkt af te nemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Handelsvolume bij beurzen

In mei werd er nog voor $2,18 biljoen aan trades verwerkt door de grootste handelshuizen van de industrie.

Binance is wederom de koploper in het lijstje met volumes.

De top 4 qua handelsvolume van cryptobeurzen:

  1. Binance (69,7%)
  2. Coinbase (8%)
  3. FTX (4,2%)
  4. Kraken (4,1%)
Beurzen verwerkte $958 miljard aan Bitcoin en crypto trades in juni
Handelsvolume op bitcoin beurzen. Data via The Block.

Bitcoin en data

In de wereld van bitcoin kun je veel (nuttige én nutteloze) statistieken vinden. Veel van de data is openbaar en voor iedereen in te zien.

Bitcoin opkopen

Bitcoin whales (adressen met 1.000 BTC of meer) schreven alleen gisteren 64.137 extra bitcoin bij. Deze grote adressen verkochten tijdens de dip veel bitcoin.

Bitcoin bij beurzen

Een andere interessante statistiek is de bitcoin balans van beurzen. Klanten haalden 24.259 BTC bij beurzen weg in de afgelopen week. Bijna 2,5 miljoen staat momenteel bij beurzen. Er zijn 18,7 miljoen bitcoin in omloop.

Miners

We kunnen dit weekend niet om de bitcoin miners heen. China is met harde hand alle miners uit hun land aan het jagen, de meeste datacentra gericht op BTC zijn inmiddels offline in het land. Dat is ook te zien aan de hashrate, kortgezegd de rekenkracht achter het bitcoin netwerk.

Het wegvallen van deze miners heeft als gevolg dat er gemiddeld minder blocks per dag worden gevonden. Miners worden beloond met een subsidie van 6,25 BTC per block. Dat is de enige ‘bron’ van bitcoin tot aan de limiet van 21 miljoen. Het inflatiecijfer van bitcoin viel hierdoor naar 0,71%, het laagste punt ooit.

Lees meer over:
beurs

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...