Bezittingen van Voyager Digital in de uitverkoop

Cryptobank Voyager Digital houdt uitverkoop. Het bedrijf houdt op 13 september een veiling van een deel van hun assets.

Er zijn 22 partijen die meedoen. De biedingen en deelnemers zijn voorlopig anoniem. Voyager is verwikkeld in een ‘Chapter 11 bankcruptcy’. Het doel is om het bedrijf te reorganiseren en op een bepaalde manier weer door te starten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daar is eerst meer geld voor nodig. Onder de geïnteresseerden zit onder andere FTX. FTX bood onder leiding van Sam Bankman-Fried de ‘helpende hand’. Voyager ziet dat echter anders. Zij noemen het bod “ontworpen om publiciteit voor zichzelf te genereren in plaats van waarde voor de klanten van Voyager.”

Voyager

Directeur Stephen Ehrlich gaf verschillende de redenen aan voor het ineenstorten van zijn bedrijf. De recente prijsbewegingen in combinatie met het wegvallen van Three Arrows Capital zijn volgens de bestuurder de grootste reden.

Een snelle blik op de website van Voyager leert ons echter dat ze grote rentepercentages beloofde voor spaarders/leners. Tot 0,25 BTC werd 3,25% aan rente per jaar aangeboden. Voor willekeurige tokens zijn percentages tot wel 10% (!) per jaar te vinden.

Op stablecoin USDC kon je tot wel 9% krijgen. Dat klinkt leuk, maar in de praktijk zijn dit soort rentes niet te betalen. Zeker niet als de inkomsten van de aanbieder op andere vlakken ook sterk afneemt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...