Cryptogeldschieter Voyager Digital is failliet

Voyager Digital vraagt faillissement aan. De stap komt niet als een verrassing. Voyager stopte vorige week al met het verwerken van opnames, handel en stortingen op hun platform.

Volgens persbureau Reuters heeft Voyager meer dan 100.000 schuldeisers. Het bedrijf had ergens tussen de $1 miljard en $10 miljard aan activa onder beheer voor hun klanten. De vraag is wat zij hiervan terug gaan zien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Voyager is een van de partijen met een grote lening ($650 miljoen) aan Three Arrows Capital. Laatstgenoemde cryptofonds is inmiddels echter ook failliet. Voyager en andere bedrijven kunnen de huidige markt simpelweg niet aan. Er is niet genoeg geld om te blijven voldoen aan hun financiële verplichtingen.

Another one bites the dust

Directeur Stephen Ehrlich geeft de redenen aan voor het ineenstorten van zijn bedrijf. De recente prijsbewegingen in combinatie met het wegvallen van Three Arrows Capital zijn volgens de bestuurder de grootste reden.

Een snelle blik op de website van Voyager leert ons echter dat ze grote rentepercentages beloofde voor spaarders/leners. Tot 0,25 BTC werd 3,25% aan rente per jaar aangeboden. Voor willekeurige tokens zijn percentages tot wel 10% (!) per jaar te vinden.

Op stablecoin USDC kon je tot wel 9% krijgen. Dat klinkt leuk, maar in de praktijk zijn dit soort rentes niet te betalen. Zeker niet als de inkomsten van de aanbieder op andere vlakken ook sterk afneemt.

Lees meer over:
Industrie

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...