Biden accepteert geen deal die cryptohandelaren beschermt

Joe Biden weigert een zogenaamde ‘debt deal’ die onder meer cryptohandelaren in bescherming nemen. De Amerikaanse president doet zijn uitspraken tijdens een G7 top, meldt The Hill.

Het Witte Huis vindt dat mazen in de wet die rijke crypto-beleggers bevoordelen niet wenselijk zijn. Biden doelt hoogstwaarschijnlijk op wash sales.

Een wash sale is een transactie waarbij een belegger een effect verkoopt en hetzelfde effect binnen 30 dagen terugkoopt. Dit wordt gedaan om verliezen te compenseren en belastingen te vermijden. Het Witte Huis wil deze praktijk aanpakken en grote crypto-investeerders meer belasting laten betalen. Biden liet al eerder merken hier een einde aan te willen maken.

Hij staat daarmee lijnrecht tegenover de Republikeinen en zegt daarover het volgende:

“Ik ga niet akkoord met een deal die fraudeurs op het gebied van vermogensbelasting en cryptohandelaren beschermt en tegelijkertijd de voedselhulp voor bijna 1 miljoen Amerikanen in gevaar brengt.”

Volgens de Washington Post is er een voortdurende discussie tussen het Witte Huis en de Republikeinse leiders over het blokkeren van het mechanisme voor cryptocurrency-transacties.

Bitcoinbedrijven in het algemeen klagen momenteel over het Amerikaanse beleid. Beurzen zoals Coinbase, Kraken en Gemini dreigen al langer om (hoofd) kantoren te openen in andere landen. Ze verwijten toezichthouders onduidelijk beleid waardoor ze als bedrijf niet weten waar ze aan toe zijn. Ook is onduidelijk welke toezichthouder verantwoordelijk is voor welk financieel instrument of andere financiele activiteiten.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...