Uitdager van Joe Biden laat zich horen op Bitcoin 2023

De Amerikaanse presidentsverkiezingen staan in 2024 op het programma. En dat betekent dat sommige politici alvast zijn begonnen met hun campagnes. Robert F. Kennedy Jr. wil de nominatie van de Democratische Partij veroveren. In zijn campagne maakt hij ook ruimte voor bitcoin als agendapunt.

Bij zijn eerste openbare optreden als presidentskandidaat presenteerde Kennedy Jr. vandaag zijn visie op het ondersteunen van Bitcoin en vrijheid in de Verenigde Staten.

Kennedy Jr. maakte zijn eerste grote publieke optreden als presidentskandidaat op de Bitcoin 2023-conferentie in Miami. Hij deelde zijn eigen ervaringen met bitcoin deelde, waarschuwde voor hoe technologie wereldwijd overheids-totalitarisme mogelijk maakt, en beschreef hoe hij de rechten van gebruikers zou beschermen als hij tot president zou worden gekozen. Allemaal overgoten met een politieksausje, natuurlijk.

“Als president zal ik ervoor zorgen dat het recht om bitcoin te bezitten en te gebruiken onaantastbaar is,” zei Kennedy. “Ik ben een fervent verdediger en levenslange verdediger van burgerlijke vrijheden, en Bitcoin is zowel een uitoefening als een garantie van die vrijheden.”

Kennedy kijkt naar de Canadezen voor een voorbeeld. Waar tijdens protesten verschillende mensen hun toegang tot een bankrekening verloren. “Geen van deze wettige en vreedzame demonstranten had enige wet overtreden… Maar plotseling konden ze niet meer bij hun geld, hun bankrekeningen om hun hypotheek te betalen of hun gezinnen te voeden.” Hoe hij dit soort zaken in de Verengide Staten zou willen voorkomen, is niet duidelijk.

Kennedy heeft sinds mei 2023 openlijk zijn steun uitgesproken voor bitcoin. Hij erkende het onderscheid met andere cryptocurrencies en gaf aan dat wetgevers de ontwikkeling ervan zouden moeten ondersteunen in plaats van hinderen, zoals met voorschriften zoals het voorgestelde belastingtarief van de Biden-regering op energie die door miners wordt gebruikt. Op het podium herhaalde hij zijn afkeer van dergelijke regelgeving en schetste hij de stappen die zijn regering zou nemen om Bitcoin-innovatie in de VS te stimuleren.

De politicus en zijn team hebben hun huiswerk gedaan, want ze halen veel punten aan die bekend zijn in de wereld van bitcoin. Een aantal andere punten die voorbij kwamen:

  1. Hij wil het recht op het zelf opslaan van bitcoin verdedigen
  2. Een eigen node draaien moet altijd mogelijk blijven
  3. Neutrale regels rondom energiegebruik
  4. Ervoor zorgen dat de Verenigde Staten het centrum voor bitcoin ontwikkeling is/wordt/blijft

Tot slot zei hij dat hij nauw zou kijken naar “individuen zoals Ross Ulbricht,” de oprichter van darknet, bitcoin-gebaseerde marktplaats Silk Road, die in 2013 een dubbele levenslange gevangenisstraf kreeg, en beoordelen of ze werden vervolgd “voor daadwerkelijke misdaden, of als middel om op te treden tegen crypto.”

“Ik zal overwegen om hen gratie te verlenen en ik zal zeer snel handelen om dat te doen,” voegde Kennedy eraan toe. Dan moet hij echter wel eerst even president worden, en woord houden.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...