Bijna 42.000 Braziliaanse bedrijven gebruikten in oktober cryptovaluta

Volgens de laatste berichtgeving van de Braziliaanse belastingdienst (RFB) is er een crypto-aankooprecord gebroken in Brazilië.

Braziliaanse bedrijven met cryptovaluta

De organisatie verzamelt informatie van bedrijven die informatie moeten delen. Zo blijkt dat er in oktober bijna 42.000 bedrijven waren die cryptocurrency’s kochten. Dat is meer dan het vorige record. In september waren het nog 40.161 bedrijven met een geregistreerde cryptoaankoop.

Steeds meer bedrijven houden een beetje bitcoin (of altcoins) aan als onderdeel van hun spaarstrategie. Maar ook als betaalmiddel is het opvallend populair. Daarover later meer.

Volgens de laatste gegevens van de RBF waren het in de afgelopen maand om precies te zijn 41.817 bedrijven die hun interacties met cryptovaluta opgaven.

Het aantal individuen dat in dezelfde periode cryptovaluta kocht, daalde echter wel tot 1.265.818. In september was dat nog bijna 1,5 miljoen burgers.

Dit nieuwe record suggereert dat vooral bedrijven de stap naar bitcoin blijven weten te vinden. Het zou naast de term ‘aankoop’ overigens ook om het ‘accepteren’ van cryptovaluta kunnen gaan voor de verkoop van een dienst of goed.

Volumes en aantallen

De belangrijkste cryptocurrency is echter niet bitcoin. In navolging van de trend de voorgaande maanden was USDT het meest gebruikt voor afwikkelingen. Het zou gaan om bijna $1,8 miljard in 119.366 betalingen.

Waar Tether verantwoordelijk was voor het het grootste volume, is bitcoin goed voor de meeste transacties. Het zou gaan om 1,34 miljoen betalingen waarmee iets meer dan $190 miljoen was gemoeid.

Op de derde plek staat de lokale stablecoin BRZ, een token die de waarde van de Braziliaanse real volgt. Deze werd 693.086 keer gebruikt.

Intussen gaat de adoptie in het Zuid-Amerikaanse land door, met bijvoorbeeld nieuwe regulering die onlangs werd ingevoerd.

Daarnaast integreerde cryptoprovider Smartpay in oktober zijn diensten met Tecban, een Braziliaanse ATM uitbater. Zo konden gebruikers in meer dan 24.000 pinautomaten hun USDT naar fiatvaluta omzetten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBrazilië