Bitcoin legaal betaalmiddel in Brazilië

Bitcoin legaal betaalmiddel in Brazilië

Brazilië legaliseert cryptovaluta als betaalmiddel. Inwoners kunnen betalen met bitcoin voor goederen en diensten. Maar er is een belangrijke nuance: bitcoin en andere cryptomunten zijn géén wettig betaalmiddel, zoals bijvoorbeeld in El Salvador het geval is. Je mag er bijvoorbeeld nog niet je belasting mee afrekenen.

Bitcoin legaal betaalmiddel

De Braziliaanse Kamer van Afgevaardigden heeft een regelgevend kader goedgekeurd dat het gebruik van cryptocurrency's als betaalmiddel in het land legaliseert, zo meldt Decrypt.

De juridische richtlijnen zijn vastgelegd in dit overheidsdocument. Virtuele valuta zijn opgenomen in de definitie van 'betaalovereenkomsten' en vallen nu onder toezicht van de centrale bank in het land met 214 miljoen inwoners. De wet is al volledig goedgekeurd, er is slechts een handtekening van de president nodig.

Het land geldt als één van de landen waar er al jarenlang een sterke adoptie is van cryptocurrency's. Zo zijn er de meeste verhandelbare exchange traded funds (ETF's) van Latijns-Amerika, fondsen die exposure hebben aan bitcoin of andere munten. Ook zijn er genoeg gereguleerde 'on-ramps' in de vorm van banken en pure cryptobrokers.

Het toezicht zal vermoedelijk in handen komen van de centrale bank en CVM, de Braziliaanse equivalent van de Autoriteit Financiële Markten in Nederland (AFM) of de Securities & Exchange Commission (SEC) in Amerika. De CVM gaat vermoedelijk toezicht houden op munten die zijn gecategoriseerd als effecten. Het land is namelijk van plan om crypto assets onder te verdelen in drie categorieën. Waarbij bitcoin valt onder de betaaltokens, de eerste categorie.

Het gebruik van cryptomunten is niet zonder risico, zoals het recente FTX-drama maar eens te meer aantoonde. Bedrijven met crypto-activa op de balans moeten aan strenge accountancyvoorschriften voldoen, net zoals anti-witwasregels zoals het aangeven van verdachte transacties en boven een bepaald bedrag.

Lees meer over:
Bitcoin Brazilië

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties