Week in Bitcoin: Bitcoin vertoont 2015-achtige vibes zegt PlanB

We blikken terug op een bewogen week voor bitcoin! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet.

Binance verlaat Nederland

Binance gaat Nederland verlaten. Het is beurs niet gelukt om een registratie te krijgen bij De Nederlandsche Bank. Dat maakt de exchange bekend op haar site en inmiddels ook op Twitter.

Rechter wijst verzoek SEC af om crypto's bij Binance.US bevriezen

Binance.US en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission moeten er samen uitkomen om bevriezing van crypto's van Binance.US te voorkomen. Dat heeft de Amerikaanse districtsrechter Amy Berman Jackson bevolen, die aandringt op een compromis tussen beide partijen.

CZ reageert op berichten dat miljarden dollars uit Binance stromen

Changpeng Zhao, de CEO van Binance, reageert op berichten van databedrijven die claimen dat er miljarden dollars aan crypto's uit Binance zijn gestroomd. Volgens 'CZ' liggen de cijfers veel lager en worden de onchain-data verkeerd geïnterpreteerd.

Update: BlackRock hoopt op toestemming voor nieuw bitcoin fonds

Update: BlackRock, 's werelds grootste vermogensbeheerder, diende recentelijk een aanvraag in voor een Bitcoin ETF (Exchange Traded Fund)​. Aan de ene kant zijn er degenen die denken dat dit de legitimiteit en het vertrouwen in bitcoin zal versterken, terwijl anderen zich zorgen maken over de mogelijke negatieve gevolgen voor de markt.

Tweede grootste bank VS koopt plots enorm veel aandelen van bitcoin bedrijf MicroStrategy

Grote banken en financiële instellingen in de VS lijken hun blootstelling aan bitcoin via MicroStrategy te vergroten. Met name Bank of America heeft veel MSTR-aandelen opgekocht, zo blijkt uit openbare documenten.

FOMC verhoogt rente níet, voor eerst in anderhalf jaar

De Federal Open Market Committee (FOMC) van de Verenigde Staten heeft zich wederom beraad over het monetair beleid voor de Amerikaanse dollar. Geheel in lijn met de verwachting is de basisrente deze maand niet verhoogd. Dat valt te lezen in het persbericht.

ECB verhoogt basisrente wel, in tegenstelling tot centrale bank VS

Donderdag maakte de Europese Centrale Bank (ECB) bekend dat het de basisrente met 0,25% verhoogt tot 3,5%. Het is een van de drie belangrijkste tarieven die de ECB elke maand vaststelt.

PlanB: 'Bitcoin vertoont 2015-achtige vibes'

De Nederlandse analist PlanB, die in 2019 zijn beroemde Stock-to-Flow (S2F) model publiceerde, constateert dat bitcoin op dit moment "2015-achtige vibes" laat zien. Destijds zat bitcoin ook in een fase dat de koers wat langer rond het 200-weekse bewegende gemiddelde hing. Uiteindelijk culmineerde dat in de bullrun van 2017, die de koers tot de 20.000 dollar optilde.

Michaël van de Poppe waarschuwt voor nieuwe crash bitcoin

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe, die op Twitter ruim 650.000 volgers heeft, waarschuwt voor een nieuwe crash van bitcoin, voordat de munt weer aan een opleving kan beginnen. "Daar gaan we met bitcoin. De dieptepunten worden aangeveegd. Ik ben heel geïnteresseerd in de reactie rond de koers van 25.000 dollar", aldus de analist.

Vroege miner verplaatst 50 bitcoin na 13 jaar lang hodlen

Een bitcoiner die 13 jaar zijn bitcoin niet aanraakte, heeft gisteren zijn vermogen van $1,2 miljoen verplaatst.

Apple verwijdert nostr-app Damus, tenzij het stopt met bitcoin zaps

Apple gaat mogelijk Damus uit de AppStore verwijderen. De nostr-app voldoet niet aan de richtlijnen en dus mag het niet langer in de AppStore staan.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...