Bitcoin zakt terug naar $26.300, beleggers wachten toekomstige rentebesluiten af

477 totale weergaven

Bitcoin wist afgelopen week te profiteren van de centrale bank van Amerika die op de rentepauzeknop drukte. De Federal Reserve laat in het midden of er nog rentestijgingen en renteverlagingen in de toekomst komen.

Analisten over de bitcoinkoers

Bitcoin begint de handelsweek in Azië met een daling van 0,5% tot $26.260 op de Bitstamp grafiek. De afgelopen week wist bitcoin een plus van 1,6% te realiseren.

Coindesk spreekt met enkele analisten over de koers: "Nu de Fed de rentetarieven ongewijzigd heeft gelaten, lijkt de omgeving gunstig voor crypto's om opnieuw te gaan stijgen", zegt Joe DiPasquale, CEO van cryptofonds BitBull Capital. "Echter, de Fed voegt eraan toe dat renteverlagingen in de nabije toekomst niet aan de orde zijn, wat de markt doet worstelen."

Volgens DiPasquale is er een gunstige accumulatiekans voor de middellange tot lange termijn.

"Op dit moment zullen alle ogen gericht zijn op bitcoin, vooral omdat zijn dominantie is toegenomen als gevolg van verkoopdruk bij altcoins. Zolang de marktleider het bereik tussen $20.000 en $22.000 handhaaft, hoeven bulls zich niet al te veel zorgen te maken."

Wat zeggen andere analisten? De pseudonieme handelaar Rickus hoopte op een betere weeksluiting voor bitcoin. Volgens hem is geduld nodig op de korte termijn.

Gunstig is de poging van BlackRock om met een bitcoin trust op de markt te komen, die veel karakteristieken deelt met een exchange traded fund (ETF). Iets wat de industrie al 2013 wil. De Securities & Exchange Commission moet de aanvraag echter nog goedkeuren in een klimaat waar het bedrijven als Coinbase en Binance voor de rechter aanklaagt. Volgens sommigen is een push vanuit de traditionele sector ook hoognodig om leven in de brouwerij te houden.

Volgens Kevin Svenson leidt een potentiële ETF van BlackRock juist tot meer prijscontrole en minder volatiliteit.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...