Binance biedt diensten weer aan in België

Binance gaat de Belgische markt weer betreden. Het heeft drie maanden nadat het haar beurs voor klanten in België afsloot, nu wel de benodigde registratie binnen.

Binance in België

In juli beval de financiële toezichthouder van België, de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA), dat Binance moest stoppen om haar diensten in het land. Nu komt de exchange op X met goed nieuws:

“Nieuwe registraties van Belgische inwoners zijn opnieuw welkom op ons platform.”

Binance schrijft dat verschillende producten en diensten van Binance weer toegankelijk zullen worden voor Belgische gebruikers die de nieuwe gebruiksvoorwaarden hebben geaccepteerd.

Op 23 juni beschuldigde de FSMA de beurs ervan dat ze de Belgische wetten ter bestrijding van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme hadden overtreden. Ze zouden "crypto-gerelateerde diensten aanbieden van landen die geen lid zijn van de Europese Economische Ruimte.”

Uiteindelijk heeft Binance via Binance Polen een registratie weten te verkrijgen als Virtual Asset Service Provider, waardoor het alle Belgische klanten naar deze entiteit kon doorsturen.

In de verklaring vertelt Binance niet wat er precies is veranderd om nu wél officieel haar diensten in België te mogen aanbieden (zonder ze hoeven door te sturen naar Binance Poland sp. z o.o.).

In Nederland en Duitsland heeft Binance nog altijd géén goedkeuring gekregen en dus kunnen ook wij geen gebruik meer maken van de beurs. Binance overweegt ook om Rusland achter zich te laten, terwijl het handelsvolume van Binance US in de Verenigde Staten ook bijna helemaal is opgedroogd en het marktaandeel is verdwenen.

Met het oog op de Markets in Crypto-Assets (MiCA) regelgeving overweegt Binance ook om stablecoins voor de Europese markt te schrappen.

Lees meer over:
BelgieBinanceBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...