"Binance overweegt exit uit Rusland"

"Binance overweegt exit uit Rusland"

Binance heroverweegt zijn activiteiten in Rusland vanwege juridische risico's in het land. Dat meldt zakenkrant de Wall Street Journal vandaag..

De beurs onderzoekt verschillende opties voor zijn activiteiten in Rusland, waaronder een volledige terugtrekking uit de markt, zo vertelt een woordvoerder van de grootste cryptobeurs ter wereld aan WSJ.

Eerder deze week verwijderde de peer-to-peer dienst van Binance vijf gesanctioneerde Russische banken van zijn platform. Daardoor kunnen Russische gebruikers geen gebruik meer maken van deze dienst om roebels naar elkaar over te maken.

Ook deze week meldde WSJ dat Binance mensen in Rusland hielp om geld naar het buitenland over te maken. Deze berichten volgen op het nieuws dat het Amerikaanse Ministerie van Justitie onderzoek doet naar de vraag of Binance door Russen is gebruikt om Amerikaanse sancties te omzeilen.

Binance bevindt zich momenteel in het vizier van meerdere Amerikaanse toezichthouders, nadat de Commodities Futures Trading Commission in maart als eerste een rechtszaak tegen het bedrijf had aangespannen. De Securities and Exchange Commission heeft vorige maand ook een rechtszaak aangespannen tegen de beurs en CEO Changpeng Zhao wegens vermeende schendingen van effectenwetten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties