Bitcoin (BTC) en altcoins opnemen vanaf morgen weer mogelijk bij Binance

Binance biedt morgen weer de mogelijkheid om bitcoin en andere cryptomunten te storten en op te nemen. De verwachting is dat de cryptobeurs weer volledig werkt in de loop van 15 mei. Wel houdt het team een kleine slag om de arm.

In de nacht van 7 en 8 mei werd de populaire cryptobeurs opgeschrikt door een hack. Om verdere fouten te voorkomen gooide de exchange eventjes alles op slot.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het was wel mogelijk om te blijven handelen op het platform. Klanten van het platform kunnen overigens gerust ademhalen: niemand behalve Binance verloor geld met tijdens deze hack.

Onderhoud bij Binance

Om de sluizen weer open te zetten is er wel onderhoud nodig. De verbeteringen worden vanaf vijf uur in de ochtend aangebracht. Dit duurt volgens een blogpost tussen de zes en acht uur.

De cryptobeurs van ceo CZ roept mensen op om geduld te hebben rondom nieuwe stortingen: na de upgrade kan het even duren. Tussen de regels door kun je lezen dat Binance een flinke drukte verwacht.

En die verwachting is niet heel gek, want bitcoin stijgt rustig door en er lijkt langzaam aan weer wat hype te ontstaan. Als populairste cryptobeurs kan Binance daar natuurlijk van profiteren.

Tijdens de upgrade ligt zowel de handel, als het opnemen en storten op het platform stil. Wanneer alles klaar is komt Binance met een nieuwe update met extra uitleg. Die uitleg lees je uiteraard ook bij Bitcoin Magazine.

Hack en gestolen bitcoin

Vorige week werden er 7.000 bitcoin gestolen van Binance. Alle slachtoffers worden gecompenseerd door het verzekeringsfonds van de cryptobeurs zelf.

Het moet gezegd worden: het bedrijf weet uitermate sterk te communiceren rondom dit soort crisistijden. CZ maakt echte één foutje: in een staat van verstandsverbijstering opperde hij een rollback van de bitcoin transacties.

Wat daarop volgde was een enorme ophef. Die opheft was eigenlijk nog veel groter dan het feit dat de exchange er niet in is geslaagd om alle bitcoin en andere cryptomunten te beschermen tegen hackers.

Eind goed, al goed?

Het gedoe rondom de hack lijkt langzaam aan opgelost te zijn. De BTC blijft gestolen, maar gebruikers hebben er dus relatief weinig last van, iedereen heeft nog hetzelfde saldo als voor de hack.

Wel is er nog werk aan de winkel voor Binance op het gebied van veiligheid. Niemand minder dan (anti-)held van de cryptospace McAfee gaat hierbij helpen.

De vraag is nu: wat gaat de koers van bitcoin en de altcoins op Binance doen? Het positieve segment in de markt lijkt Binance in ieder geval een mooi moment te geven om de deuren weer volledig te openen.

Lees meer over:
BinanceCZhack

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...