john mcafee binance hack cybersecurity
Nieuwsberichten » Binance krijgt hulp van ‘veiligheidsspecialist’ John McAfee na digitale roof

Binance krijgt hulp van ‘veiligheidsspecialist’ John McAfee na digitale roof

Binance krijgt hulp aangeboden van de voortvluchtige cybersecurity-specialist John McAfee. De 73-jarige Amerikaan is onder meer oprichter van het gelijknamige antivirus softwarebedrijf en kandidaat voor de Amerikaanse verkiezingen in 2020. De cryptobeurs uit Malta is afgelopen dinsdagnacht slachtoffer geworden van een hack. Bij die digitale roof is 7.000 bitcoin (BTC) ontvreemd. Omgerekend tegen de huidige koers is dat inmiddels $43 miljoen. Door de stijgende bitcoinprijs is de buit van de hackers weer ruim $1,5 miljoen bijgeplust de afgelopen 24 uur.

Lees ook – Binance en de onmogelijke bitcoin rollback: gestolen BTC aan miners ‘geven’

Binance hack

De hackers wisten in één transactie ruim 7.000 bitcoin (BTC), omgerekend $40,7 miljoen buit te maken. Volgens Changpeng “CZ” Zhao, is toegang verkregen tot een “grote vijver aan verschillende accounts”.

Daar hebben de hackers een visnet uitgehangen en gewacht tot het goede moment om deze omhoog te trekken (met voldoende “grote vissen” oftewel accounts, redactie).

Inmiddels is via chainalysis ook meer duidelijk waar  – op de blockchain  –  de gestolen bitcoin (BTC) zich bevindt.

  bitcoin meester  

McAfee

“CZ” heeft op Twitter openheid van zaken gegeven over de hack en de nasleep ervan. Een van de opties die op tafel kwam, is een heuse rollback van de bitcoin blockchain. Een buitengewoon dure en in theorie onmogelijke oplossing.

McAfee zag zijn kans rijp en bood spontaan zijn hulp aan.

De ceo van Binance ging in op het aanbod, getuige deze reactie.

Creatieve Photoshoppers gingen direct met het nieuws aan de haal en komen met een aantal treffende karakterturen van “CZ” en McAfee.

Belastingontduiking en “ICO-shills”

McAfee is sinds januari dit jaar voortvluchtig voor de Amerikaanse autoriteiten. Met een gevolg vaart hij in de buurt van Cuba, buiten Amerikaans territorium. Een rechtbank in de staat Tennessee heeft namelijk een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd wegens belastingontduiking.

Hij is ook bekend om zijn “shills” van zogenaamde Initial Coin Offerings, een hype in de jaren 2016 tot en met 2018. Ook wist hij de nieuwskoppen te halen met zijn belofte “zijn eigen penis op nationale tv op te eten, zodra bitcoin eind 2020 geen 1 miljoen dollar waard is”.

Met ‘zijn’ wallet Bitfi werd McAfee echter in verlegenheid gebracht. De community werd uitgedaagd om de wallet te hacken. Toen dat daadwerkelijk ook gebeurde, is direct de reclamecampagne rondom Bitfi stopgezet.

crypto kopen 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Binance komt met platform voor OTC handel tussen Bitcoin en fiat geld

Arnold Hubach

Binance US opent vandaag de deuren voor handel in bitcoin en 5 altcoins

Wessel Simons

Monero, DASH en Zcash uitlenen op Binance vanaf 20 september

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder