Binance dringt VS aan om werknemer in Nigeriaanse gevangenis te bevrijden

1478 totale weergaven

Binance heeft er bij de Verenigde Staten op aangedrongen om in te grijpen en voor de vrijlating van werknemer Tigran Gambaryan, die al zes maanden vastzit in Nigeria, te bemiddelen. 

Binance vraagt VS dringend om hulp

Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, heeft de Amerikaanse regering en internationale instanties dringend gevraagd om Nigeria onder druk te zetten, om één van haar leidinggevenden, Tigran Gambaryan, vrij te laten. Gambaryan zit al zes maanden in hechtenis. Binance benadrukt dat de detentie van Gambaryan onrechtvaardig is en beweert dat zijn fysieke en mentale gezondheid snel achteruit gaat als gevolg van een gebrek aan goede medische zorg en legale toegang. 

De CEO van Binance, Richard Teng, heeft ernstige zorgen geuit in een blog over de verslechterende gezondheid van Gambaryan en wijst erop dat hij lijdt aan een hernia, waardoor hij hevige pijn heeft en niet meer kan lopen. Ondanks zijn toestand zouden de Nigeriaanse autoriteiten hem ontzegd hebben van fundamentele medische hulp, waaronder een rolstoel. 

De situatie is verder verslechterd doordat de Nigeriaanse regering geen gehoor heeft gegeven aan een gerechtelijk bevel om de medische dossiers van Gambaryan vrij te geven, waardoor hij de noodzakelijke zorg nog steeds niet kan krijgen. 

Ongegronde beschuldigingen

De beschuldigingen tegen Gambaryan worden door Binance gezien als ongegrond en onderdeel van een poging om het bedrijf de schuld te geven van de economische problemen van Nigeria, met name de scherpe daling van de Naira, de munteenheid van Nigeria. 

Teng stelt dat de activiteiten van Binance in Nigeria klein zijn en dat de economische problemen te wijten zijn aan grotere mondiale factoren, waar het bedrijf geen controle over heeft. Zo verklaart hij:

“Het is niet nodig om een onschuldige werknemer gevangen te zetten om verantwoording af te leggen voor eventuele beschuldigingen tegen Binance.”

Inspanningen voor vrijlating

Als reactie op de aanhoudende detentie van Gambaryan voert Binance haar inspanningen op om voor vrijlating te zorgen. Zo dringt het bedrijf er bij de Amerikaanse regering op aan dat ze Gambaryan moeten bestempelen als ‘onwettig vastgehouden’, een aanduiding om politieke druk op Nigeria te vergroten om hem op humanitaire gronden te bevrijden. 

Binance roept ook mensen en organisaties over de hele wereld op om te pleiten voor vrijlating van Gambaryan. 

Samenwerking met Nigeria

Ondanks het grote conflict heeft Binance aangegeven dat ze in de toekomst wel weer met Nigeria samen willen werken, met name bij het ontwikkelen van de Web3 industrie van het land en het aantrekken van buitenlandse investeringen. Deze samenwerking is echter grotendeels afhankelijk van de vrijlating van Gambaryan. 

Teng benadrukte dat de Nigeriaanse regering haar besluit gemakkelijk kan terugdraaien om Gambaryan, een voormalig Amerikaanse federale agent, los te laten en hem toe te staan terug te keren naar huis naar zijn familie. Hij sloot af met een beroep op humanitaire gronden bij de Nigeriaanse autoriteiten om Gambaryan terug te laten keren naar zijn vrouw en kinderen

Samenvatting

Samenvattend doet Binance er alles aan om de vrijlating van Tigran Gambaryan te verzorgen, die volgens het bedrijf ten oprechte is vastgehouden door de Nigeriaanse regering. Binance roept op tot internationale steun om Nigeria onder druk te zetten om de mensenrechten te handhaven en Gambaryan vrij te laten. Hoewel het bedrijf open blijft staan voor een toekomstige samenwerking met Nigeria, is het oplossen van dit probleem essentieel. 

Lees meer over:
BinanceNigeria

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...