Binance neemt topambtenaar in de arm voor wereldwijde markt

Binance heeft de Amerikaanse compliance expert Greg Monahan in de arm genomen om te rapporteren over de witwasaanpak. Dat meldt persbureau Bloomberg deze ochtend.

Compliance expert voor Binance

Binance draait wereldwijd het meeste volume, zowel qua spot – als derivatenmarkt. De exchange, onder leiding van de Canadese Chinees Changpeng Zhao, ligt onder het vergrootglas bij autoriteiten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Monahan zal opereren vanuit Washington en het wereldwijde team aansturen. Hij is een ervaren rot met veel ervaring in de publieke sector en hij leidde het onderzoek naar cybercrime bij de Internal Revenue Service.

Het actieve charmeoffensief is ook hoognodig. Onder meer in Amerika doet het ministerie van Justitie en de belastingdienst onderzoek naar de handel in derivaten zonder vergunning en belastingontduiking.

De VS is druk bezig om nieuwe regels voor te bereiden voor de bitcoin industrie. Na getouwtrek in de Amerikaanse Senaat lijken deze regel zich voornamelijk te richten op beurzen en brokers (en minder op miners en developers).

Vorige week is een compromis van de totale Infrastructure Bill afgeschoten door één senator en het zijn de Huis van Afgevaardigden die zich er nu over mogen buigen.

Monahan, onlangs nog werkzaam voor Deloitte, zegt zich te gaan inspannen voor het ‘uitbreiden van Binance’s internationale aanpak van witwassen’.

Uitbreiding

Eerder trok Binance Max Baucus aan, die lange tijd actief was voor de Democratische Partij in Amerika, en ook diverse voormalige managementleden van de Financial Action Task Force (FATF).

Een logische strategie omdat Binance voor wet – en regelgevers het kop van jut van de bitcoin industrie.

Ook de hefboomfunctie is ingetoomd. Eerder kon je 100x speculeren op de toekomstige koers van bitcoin en kleinere munten, dit is nu beperkt tot 20x.

Een publicitaire nederlaag was het plotse opstappen van Brian Brooks als CEO van BinanceUS amper 4 maanden in dienst. De huidige CFO neemt het stokje van haar over.

iDEAL

In Nederland en andere Europese landen kunnen nieuwe klanten geen gebruik hiervan maken. Bestaande klanten krijgen nog dit jaar een datum te horen wanneer deze dienst voor hen stopt.

Opnamelimieten zijn voor klanten ook ingeperkt en Binance komt met speciale belastingsoftware om klanten te helpen aangifte te doen.

Ook het overmaken van euro’s via iDEAL en SEPA is momenteel niet mogelijk, wat voor Nederlandse beleggers een domper is.

Voorlopig is er geen datum bekend waarop dit weer geactiveerd wordt. Binance staat niet op het crypto register van de Nederlandsche Bank en valt daarmee buiten toezicht van de Nederlandse autoriteiten.

Lees meer over:
AmerikaBinance

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...