Binance stopt met stortingen via SEPA-betalingen, ook betalingen met iDEAL zijn nog opgeschort

Binance schort stortingen met SEPA-transacties ’tijdelijk’ op. Het handelsplatform laat in een email weten dat ze deze maatregel nemen door redenen buiten hun macht. Dat meldt de Financial Times.

SEPA staat voor ‘Single Euro Payments Area’. Het idee van SEPA is dat mensen binnen Europa gemakkelijk kunnen betalen. In de praktijk betekent dit dat je geen euro’s over kunt maken via je bank. Het kan wel met creditcard of andere betaalkaarten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance

Het is de tweede grote toegangsweg in Nederland naar Binance die wordt afgesloten. Eerder werden de diensten rondom iDEAL al stopgezet door Binance. Volgens de beurs zijn beide maatregelen tijdelijk van aard, maar het is onduidelijk of en wanneer de opties terugkomen.

Net als bij iDEAL maakte Binance gebruik van verschillende tussenpartijen voor de transacties.

De precieze reden is niet helder, maar de grote cryptobeurs ligt wereldwijd steeds vaker onder vuur. Financiële waakhonden wereldwijd lossen waarschuwingsschoten en hier in Nederland (en Europa) wordt het steeds moeilijker om geld richting Binance te sturen.

Blokkades

Verschillende banken weigeren geld richting Binance te laten gaan. Britse klanten van Barclays kunnen helemaal geen transacties meer doen naar de cryptobeurs. Dat is volgens de financieel dienstverlener om het geld van klanten te beschermen.

Eerder kreeg Binance een waarschuwing vanuit Groot-Brittannië. De Financial Conduct Authority (FCA) liet nog eens weten dat de organisatie niet de juiste papieren heeft om aan Britse klanten ‘gereguleerde diensten’ aan te bieden. Volgens Binance zou er voorlopig niets veranderen. Maar de eerste gevolgen van dit waarschuwingsschot zijn te zien.

Ook in Japan werd het handelshuis op de vingers getikt.

Binance kiest ervoor om overal gewoon te zijn en daar waar nodig maatregelen te nemen. Het is een interessant schaakspel tussen regelgevers en een van de grootste partijen in het huidige bitcoin ecosysteem.

De beurs is in haar communicatie altijd helder: zij stellen dat ze samenwerken met lokale regelgevers waar het kan. PR-praat natuurlijk, maar ze zijn ook bezig met verschillende projecten om wél te voldoen aan meer regels. Zo introduceerde de organisatie ‘noodzakelijke’ surveillance software voor Bitcoin transacties.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...