Binance en CEO Changpeng Zhao vragen rechter om SEC-zaak te verwerpen

Binance CEO Changpeng “CZ” Zhao en zijn Binance hebben bij de rechter een motie ingediend om de rechtszaak die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen hen aanspande te verwerpen. In het document claimen Binance Holdings en Zhao dat de financiële toezichthouder zijn boekje te buiten gaat met de rechtszaak die het tegen hen aanspande.

Changpeng Zhao zelf reageerde nog niet op de kwestie via Twitter, waar hij normaal gesproken snel van zich laat horen.

Gigantische petitie

In de 60 pagina’s tellende petitie schrijven de advocaten van Binance en Zhao dat de SEC er niet in geslaagd is om duidelijke regels en richtlijnen voor de industrie op te stellen. Om die reden is het volgens hen niet terecht dat de toezichthouder het beursplatform nu op het matje roept.

Binance en CEO Changpeng Zhao vragen rechter om SEC-zaak te verwerpen

Volgens de advocaten van Binance en Zhao heeft de SEC helemaal geen wettelijke grond om zich op te beroepen voor de rechtszaak. Verder zijn de advocaten niet tevreden met de manier van werken van de SEC, die zelfs de lancering van munten in juli 2017 willen aanpakken.

Op zich is dat niet vreemd. Als de SEC van mening is dat mensen in 2017 de wet hebben overtreden, dan mogen ze daar natuurlijk achteraf alsnog tegen optreden. Dat het inmiddels zes jaar geleden is vormt daar natuurlijk geen argument tegen.

SEC moet de wet volgen

Een belangrijk argument van de advocaten van Binance is dat de SEC zich helemaal niet aan de wet lijkt te houden. “In een poging om hun macht over de crypto-industrie te claimen heeft de SEC lak aan de teksten van de effectenwetgeving”, aldus het document.

De SEC klaagde Binance en zijn CEO aan op 5 juni door een serie van aanklachten in te dienen. Onder die aanklachten zat onder andere de beschuldiging dat Binance ongeregistreerde effecten zou verkopen en dat het illegaal opereerde in de Verenigde Staten.

Deze aanval van de SEC kwam drie maanden nadat ook de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) besloot om Binance aan te klagen voor het nalaten van zijn registratieplicht en het breken van verschillende richtlijnen.

Wat dat betreft kunnen we stellen dat Binance behoorlijk onder vuur ligt in de Verenigde Staten.

Lees meer over:
BinanceSEC

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....