Binance en Changpeng Zhao zijn van plan om CFTC-klacht af te wijzen

Binance en zijn CEO en oprichter Changpeng Zhao zijn van plan om de klacht van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) af te wijzen. De grootste cryptobeurs wordt beschuldigd van schending van de Commodity Exchange Act en federale regels.

Dat meldt persbureau Reuters die een gerechtelijk document heeft ingezien. De CFTC heeft Binance, ’s werelds grootste cryptobeurs, en Zhao in maart aangeklaagd wegens het exploiteren van een “illegale” beurs en een “nep” compliance programma.

Een van de aanklachten is dat Binance vanaf minstens juli 2019 bitcoin en crypto derivaten heeft aangeboden aan Amerikaanse beleggers en dat is in strijd met de Amerikaanse wetgeving.

In juni zijn Binance en Zhao ook aangeklaagd door de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) wegens vermeende betrokkenheid bij een “web van bedrog,” waarbij dertien aanklachten zijn ingediend tegen Binance, Zhao en Binance US.

Ook wordt Binance onderzocht door het Amerikaanse ministerie van Justitie vanwege vermeende witwaspraktijken en schendingen van sancties.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuwsCFTC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...