Bitcoin koers zakt onder $30.000, volgens Bybit CEO zijn toezichthouders bullish op crypto

Bitcoin is de afgelopen 24 uur onder de $30.000 gezakt, beleggers blijven voorzichtig. Bybit CEO Ben Zhou zegt in een interview met Coindesk dat overheden in het post-FTX tijdperk openstaan voor cryptobeurzen.

Bitcoin onder de $30.000

Bitcoin is de afgelopen week geconsolideerd rond de $30.000 nadat de koers bij $31.800 hard is afgewezen. Inmiddels is de koers de levels onder $30.000 aan het opzoeken.

In eerste instantie was er in de markt optimisme doordat de XRP-token van Ripple Labs niet als effect is betiteld door de rechter. Maar Gary Gensler, de voorzitter van de Securities en Exchange Commission, verklaarde dat de SEC mogelijk in hoger beroep gaat. Dat zorgt weer voor onzekerheid onder beleggers en speculanten.

Ook zijn er zorgen dat de Amerikaanse overheid zijn Silk Road bitcoins gaat verkopen en kortetermijnbeleggers die hun bitcoin willen gaan verzilveren. Ook institutionele beleggers, die actiever zijn geworden doordat BlackRock zijn goedkeuring aan bitcoin heeft verleend, kopen liever in bij $24.000 dan bij $30.000.

Joe DiPasquale van BitBull Capital zegt tegen Coindesk dat bulls nu extra voorzichtig moeten zijn, omdat verdere dalingen niet zijn uitgesloten. Anderzijds kan de bitcoin in het voordeel van de bulls uitvallen en moeten juist de bears extra voorzichtig zijn.

Aankomende woensdag staat ook het FOMC-besluit over het rentebeleid op het programma. Naar verwachting wordt de laatste renteverhoging aangekondigd, en volgens sommigen hebben handelaren die rente-uitkomst al ingeprijsd. Dat kan betekenen dat de volatiliteit mee gaat vallen, maar ook dat is niet zeker.

Volgens Michaël van de Poppe is een cruciaal level voor bitcoin nog niet gebroken, dus voorlopig is er sprake van zijwaartse actie.

"Kansen in plaats van crises"

Volgens Bybit CEO Ben Zhou zit de cryptomarkt na de ineenstorting van FTX weer in een nieuwe fase. De toon die regelgevers aanslaan ten opzichte van crypto is opvallend anders in Azië en het Midden-Oosten dan in Noord-Amerika, aldus Zhou.

Het verkrijgen van een crypto-licentie wordt niet langer beheerst door angst, en steeds meer toezichthouders werken ook samen met cryptobedrijven.

"Je ziet steeds meer regelgevers beseffen dat dit eigenlijk een kans is, in plaats van een crisis," vertelt Zhou aan CoinDesk. "Hong Kong wordt bijvoorbeeld extreem agressief en probeert cryptobedrijven en talent aan te trekken." Volgens Zhou is de Virtual Assets Regulatory Authority (VARA) van Dubai op dit moment "geavanceerder" dan Hong Kong. In de oliestaat zitten bedrijven zoals Binance en Bybit, die er minder moeite mee hebben dat er driftig gespeculeerd wordt op hun handelsplatformen.

Bybit vertrok onlangs uit Canada en is nooit actief geweest in de VS. De cryptobeurs had doorlopende gesprekken met Canadese regelgevers en is uitgenodigd om een licentie aan te vragen, maar na FTX besloot het bedrijf de markt te verlaten vanwege regels die stablecoins verbieden. Overigens zijn stablecoins zoals Tether ook nog niet gereguleerd in Hong Kong, maar dat lijkt een kwestie van tijd.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...