‘Binance gaat geen Russen blokkeren’

Changpeng Zhao, CEO van Binance, gaat de toegang voor Russische gebruikers niet blokkeren. Dat zegt de topman van de grootste bitcoinbeurs ter wereld in een interview met persbureau Bloomberg.

Hij vindt een verbod op gebruikers uit Rusland 'onethisch'. Het is algemeen bekend dat Oekraïne diverse cryptobeurzen heeft gevraagd om Russen te blokkeren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance, Kraken en later ook Coinbase hebben geen zin in blokkades. Zhao benadrukt dat zijn bedrijf voldoet aan alle wet - en regelgeving.

Zoals de verplichte identificatie en het melden van verdachte transacties. Binance volgt dezelfde regels als ieder andere financiële instellingen zoals banken, verzekeraars en trustkantoren.

Niet alleen het blokkeren vindt hij niet senang, ook het bevriezen van cryptotegoeden kan volgens hem niet door de beugel.

'Het is niet aan ons om eenzijdig de bankrekeningen van sommige Russische burgers te bevriezen'.

Het is onbekend hoeveel gebruikers uit Rusland en Oekraïne Binance heeft.

De afgelopen 24 uur is er voor ruim 6,1 miljoen dollar aan bitcoin verhandeld via Russische roebels, zo blijkt uit data van Coingecko. Een bitcoin is op moment van schrijven ~4,6 miljoen roebels waard.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...