Binance stopt met diensten in Israël na verzoek

Binance stopt met hun diensten in Israël. Naar verluidt zijn alle activiteiten gericht op Israël voorlopig opgeschort door de grootste cryptobeurs van de wereld.

De stap komt na een verzoek vanuit de Israëlische Autoriteit voor Kapitaalmarkten. Dat meldt Globes. Globes is een Israëlische avondkrant in het Hebreeuws.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance in Israël

De marketing en ook de handel is naar verluidt opgeschort voor Israëliërs. Verschillende autoriteiten hebben aan Binance gevraagd onder welke licentie zij hun diensten aanbieden in het land. De vraag is of dit ook direct voor iedereen geldt of dat er nog manieren zijn om gebruik te maken van Binance als Israëliër.

Binance heeft volgens Globes nog geen aanvraag gedaan bij de autoriteiten voor een licentie om bitcoindiensten aan te bieden in Israël. Dat zou dus betekenen dat Binance eerst door de nodige hoepels moet springen om volgens de regels te spelen.

Een voorbeeld van de maatregelen is het feit dat de Israëlische sjekel niet meer wordt gebruikt als handelspaar op het handelsplatform. Opvallend genoeg staan er nog wel vacatures online voor banen bij Binance in Israël.

Problemen

Binance bestormde in 2017 de markt en wist zich snel op te werken naar een van de belangrijkste spelers in de industrie. Dat doen ze onder andere door bijna alles wat je kunt bedenken in de wereld van cryptocurrency aan te bieden. Dat betekent dus dat zij veel meer dingen aanbieden dan bitcoin kopen en verkopen. Van betaalkaarten, tot vage tokens en van derivaten tot aan NFT’s,

Op landelijk niveau zorgt de aanpak van Binance voor veel frictie met regelgevers.

Het handelshuis is echter nog altijd veruit de grootste cryptobeurs qua handelsvolume. De afgelopen 24 uur verwerkte Binance volgens CoinMarketCap $65 miljard aan handel.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

Lees meer over:
BinanceIsraël

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...