Binance koopt voor $200 miljoen aandelen in Forbes

Binance koopt een aandeel van $200 miljoen in zakenblod Forbes. Binance startte in 2017 als cryptobeurs en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste handelsplatform in de industrie. Naast allerlei financiële producten is Binance ook bezig met andere strategische overnames. Dat meldt CNBC.

Het geld moet Forbes helpen om een beursgang voor elkaar te krijgen. De investering is vanuit Binance een stap naar de mainstream media.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance kocht in 2020 de popluaire prijswebsite CoinMarketCap voor $300 miljoen. Het bedrijf heeft een ongekend hoge omzet met alleen op de spotmarkt al $83 miljard aan handelsvolume (!) in de afgelopen 24 uur. Binance ontpopt zich tot een veelvraat die steeds verder uitdijt, de expansiedrift zet zich ook buiten de crypto-industrie verder door.

$200 miljoen

Binance neemt de helft van de in totaal $400 miljoen aan investeringen voor haar rekening. Daarmee staat Binance direct in de topt 2 van grootste aandeelhouders in Forbes. Binance neemt hiermee de plek in van verschillende investeerders die zich hebben teruggetrokken.

Forbes gaat voor een zogenaamde SPAC-deal. Een special purpose acquisition company moet worden opgezet om met hun aandelen naar de beurs te gaan. Volgens CNBC zijn investeerders tegenwoordig niet happig op dit soort plannen. Ook mediabedrijven zijn volgens de Amerikaanse website niet echt populair.

Binance lijkt de plannen echter geen probleem te vinden. Zij staan garant voor de ‘verloren’ $200 miljoen.

Binance lijkt geld te hebben als water. Grote bitcoinbedrijven blijven niet langer in die niche hangen. Er is budget én er is interesse van buitenaf in dit soort grote investeringen.

Lees meer over:
BinanceForbes

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...