Binance in het vizier van Europese toezichthouders door aandelen Tesla en Coinbase

Cryptobeurs Binance heeft de interesse van Europese regelgevers op hun hals gehaald na de lancering van getokenizeerde aandelen. Dat meldt The Financial Times.

Via Binance kun je (indirect) beleggen in aandelen van Tesla en Coinbase.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance

Binance is een van de grootste handelsplatformen binnen de industrie. Alles waar geld valt te verdienen lijkt het bedrijf bij. Bitcoin spotmarkt, tal van altcoinmarkten, derivaten en ook de aandeelhandel kun je inmiddels vinden op het platform.

Onder andere de Britse Financial Conduct Authority (FCA) trekt aan de bel om de handel in getokenizeerde aandelen.

Kort samengevat gaat het om aandelen die Binance aanbiedt. Zij kopen via een tussenpartij aandelen in Tesla. Op traditionele beurzen kun je alleen hele aandelen kopen, Binance knipt ze op. Zo kun je ook een fractie van een aandeel kopen.

De vraag is nu: mag je met deze constructie aandelen aanbieden in Europa?

Onderzoek

De FCA is in gesprek met Binance om te kijken hoe het aanbod precies in elkaar zit. Ze kijken naar de mogelijke regels waar ze aan moeten voldoen en ook de marketing van de financiële producten worden onder de loep genomen.

De Duitse regelgevers wilde niet reageren op vragen van The Financial Times, maar gaf wel een aantal richtlijnen. Als een token verhandelbaar is op een cryptobeurzen, dividend uitbetaalt én worden verhandeld met cash (euro’s of dollars bijvoorbeeld) dan moet het behandeld worden als aandeel.

De rol van CM-Equity is ook een vraagstuk. Het Duitse bedrijf regelt de aandelen voor Binance en is wél gereguleerd. Volgens dit bedrijf zijn de opties legitiem en voldoen ze aan de juiste regels.

Volgens Binance geven de tokens niet dezelfde rechten als aandelen en werken ze daarom anders.

Lees meer over:
BinanceEuropa

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...