Binance integreert bitcoin lightningnetwerk

Binance heeft het lightningnetwerk geïntegreerd voor het opnemen en storten van bitcoin. Dat maakt de grootste cryptobeurs ter wereld bekend in een blogpost.

Het nieuws komt minder dan een maand nadat Binance hun plannen aankondigde om dit te integreren. Wanneer gebruikers ervoor kiezen om nu Bitcoin op te nemen of te storten, kunnen ze "Lightning" selecteren als optie.

Binance wilde voor het eerst het lightningnetwerk integreren nadat het tijdelijk BTC-opnames moest pauzeren vanwege een overvloed aan uitstaande transacties veroorzaakt door "de recente stijging van BTC-netwerktransactiekosten". De explosie in transactiekosten wordt grotendeels toegeschreven aan de creatie van memecoins op Bitcoin in de vorm van BRC-20 tokens, een nieuwe tokenstandaard op het netwerk.

Eerder hebben beurzen zoals Bitfinex, River Financial, OKX, Kraken en CoinCorner het lightningnetwerk hebben geïntegreerd voor hun handel. Ook Coinbase is het van plan. De voordelen van lightning zijn goedkopere en snellere transacties in vergelijking met de on-chain settlementlaag.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...