Binance marktaandeel op laagste punt sinds begin van het jaar

Binance, de grootste wereldwijde cryptobeurs, wordt geconfronteerd met een afnemend marktaandeel omdat het management van Binance US aan het uitstappen is, volgens data van The Block.

Topfunctionarissen bij Binance zijn deze week afgetreden vanwege de manier waarop CEO Changpeng Zhao omgaat met onderzoeken naar de regelgeving rondom het bedrijf, zo meldt Fortune op basis van bronnen. Het gaat senior management van het bedrijf waaronder juridisch adviseur Han Ng, chief strategy officer Patrick Hillmann en SVP voor compliance Steven Christie, die hebben Zhao laten weten dat ze het bedrijf verlaten, aldus het zakenblad.

Het trio vertrekt op een moment dat het marktaandeel van Binance op de wereldwijde beurzen daalt. Het marktaandeel van het bedrijf is gedaald van 72% in januari naar iets meer dan 58% op dit moment, zo blijkt uit gegevens van The Block.

Deze cijfers vertegenwoordigen het marktaandeel van de handelsvolumes van spottransacties voor cryptobeurzen zonder ondersteuning voor Amerikaanse dollars of waarbij de handelsvolumes met Amerikaanse dollarparen verwaarloosbaar zijn.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...