Binance investeert $500 miljoen in Twitter-deal van Elon Musk

Cryptobeurs Binance is een van de investeerders in de Twitter-deal van Elon Musk. Oprichter en CEO Changpeng Zhao vertelt in een verklaring meer over de investering:

"We zijn blij dat we Elon kunnen helpen om een nieuwe visie voor Twitter te realiseren. We willen een rol spelen bij het samenbrengen van social media en web3 met de adoptie van crypto- en blockchain-technologie."

Overnamenieuws

Gisteren werd duidelijk dat Musk de deal van $44 miljoen had gesloten. Hij leent onder andere $13 miljard met de hulp van banken zoals Morgan Stanley, en haalt dus ook geld op bij investeerders.

Musk heeft naar verluidt direct enkele topmanagers van Twitter ontslagen, waaronder CEO Parag Agarwal. Hij volgde Jack Dorsey op, die terug trad en zich meer op bitcoindingen is gaan focussen.

Volgens verschillende media wil Musk, nu hij de rol als chief executive officer bij Twitter op zich neemt, direct aanpassingen doorvoeren, waaronder het ongedaan maken van opgeschorte accounts.

Het hing al lange tijd in de lucht dat Binance wel een steentje wilde bijdragen aan de overnamewens van Elon Musk. In mei had de beurs al toegezegd om $500 miljoen te investeren in de buy-out van de miljardair.

Lange soap

Nu enkele maanden later is het - na gesteggel over nepaccounts en spambots - eindelijk zo ver. Een woordvoerder vertelt het volgende:

"Onze aanvankelijke commitment blijft hetzelfde en we kijken ernaar uit om de mogelijkheden te onderzoeken om het partnerschap in de toekomst te laten groeien."

Musk flirtte eerder al met het idee om cryptobetalingen op Twitter te introduceren. Dat bleek uit een uitgelekt document van Vox.

"Ons geld is in feite een stukje informatie, cryptovaluta zijn steeds meer in zwang geraakt als betaalmiddel. Het is logisch om met crypto's op Twitter te kunnen betalen. Je kunt snel en goedkoop geld heen en weer sturen. Mijn doel is om het nut van Twitter te maximaliseren. Hoe nuttiger, hoe beter. Dus betalingen horen daarbij."

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!