Elon Musk hint naar cryptobetalingen op Twitter

Elon Musk flirt met het idee om cryptobetalingen op Twitter te introduceren. Dat blijkt uit een uitgelekt document gepubliceerd door Vox.

Bitcoin betalingen op Twitter?

Tijdens een eerste online sessie met Twitter medewerkers is Musk gevraagd hoe hij denkt over cryptocurrency’s op het sociale medium met 330 miljoen actieve gebruikers per maand.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Musk: ‘Ons geld is in feite een stukje informatie, cryptovaluta zijn steeds meer in zwang geraakt als betaalmiddel. Het is logisch om met crypto’s op Twitter te kunnen betalen. Je kunt snel en goedkoop geld heen en weer sturen. Mijn doel is om het nut van Twitter te maximaliseren. Hoe nuttiger, hoe beter. Dus betalingen horen daarbij’.

De topman van Tesla is een directere betaalfunctie op Twitter van plan dan nu het geval is. Want Twitter ondersteunt al het geven van fooien in bitcoin (tipping functie) zowel door desktop als mobiele gebruikers.

Volgens Musk is het toevoegen van de betaalfunctie simpelweg nodig om aantrekkelijk te blijven voor gebruikers. ‘De drie grote interessegebieden is nieuws, entertainment en betalingen’.

Overname

In april is bekend geworden dat Musk Twitter volledig wil kopen, hoewel er nog steeds onzekerheid is of de deal wel doorgaat. Twitter heeft nog geen bitcoin op zijn bedrijfsbalans staan, Tesla en SpaceX wel. Twitter heeft onder meer geïnvesteerd in OpenNode. Tesla investeert onder meer in bitcoin mining in samenwerking met Jack Dorsey (Block) en Adam Back (Blockstream).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...