Canadese toezichthouder fluit Binance terug: 'Dit is onacceptabel'

Canadese toezichthouder fluit Binance terug: 'Dit is onacceptabel'

Binance leeft op gespannen voet met veel toezichthouders en regelgevers wereldwijd. In dat rijtje hoort ook de Ontario Securities Commission, financieel toezichthouder van de Canadese provincie Ontario.

Binance kondigde eerder deze week aan dat gebruikers uit deze provincie gewoon hun account mogen houden. Dat klopt echter niet. In een persbericht reageert de Ontario Securities Commission op de situatie: ''Dit is onacceptabel. Binance is niet geregistreerd in Ontario.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is geen verrassing dat Binance en Ontario problemen hebben. In 2021 maakte de provincie duidelijk dat zij streng willen optreden tegen cryptobeurzen die niet de juiste papieren hebben om hun inwoners van een dienst te voorzien.

Canada en Binance

Binance kondigde eerder deze week aan dat zij officieel een licentie krijgen in Canada. Maar volgens het persbericht van de Ontario Securities Commission betekent dat niet dat ze de juiste papieren hebben om ook in Ontario actief te blijven.

Dochteronderneming Binance Canada Capital Market. zorgen voor een soepel verloop van de verdere activiteiten van Binance in Canada. Een woordvoerder van de cryptobeurs reageert bij The Block op de situatie:

“Helaas is er een vorm van miscommunicatie geweest. Eerder deze week hebben we gebruikers in Ontario laten weten dat ze hun accounts niet vóór 31 december 2021 hoefden te sluiten na besprekingen met de Investment Industry Regulatory Organization of Canada en de Alberta Securities Commission over registratie in heel Canada. We hebben echter niet rechtstreeks contact gehad met de Ontario Securities Commission over onze bedoelingen, wat duidelijk een fout was die we corrigeren. We zullen gebruikers zo snel mogelijk bijgewerkte richtlijnen geven."

Kortom: Binance wordt wederom teruggefloten.

De vraag is of het Binance echt wat interesseert. Het is een gevaarlijke trend voor de organisatie dat ze wereldwijd onder druk worden gezet door toezichthouders. Tegelijkertijd verwerkte Binance alleen op de spotmarkt al meer dan $55 miljard (!) aan transacties de afgelopen 24 uur, het volume blijft daar ongekend hoog.

Lees meer over:
Canada Binance

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties