Binance koopt Japanse gereguleerde beurs SEBC op

Binance maakt een comeback in Japan. Het neemt de cryptobeurs Sakura Exchange Bitcoin (SEBC) over en daarmee heeft het direct alle papieren in orde om in het Aziatische land aan de slag te gaan.

Binance breidt uit

Binance kocht het door bedrijf in november 2022 op met het doel om zich weer in de Japanse cryptomarkt te mengen. SEBC had al een licentie te pakken bij de Financial Services Agency (FSA) van Japan.

Volgens lokale berichtgeving gaat SEBC op 31 mei stoppen met haar bestaande activiteiten, om vlak erna in juni 2023 weer de deuren te openen onder de naam Binance Japan. Er is geen officiële lanceringsdatum aangekondigd.

De klanten van SEBC moeten vóór de deadline van 28 mei hun geld opnemen. Eventuele resterende tegoeden worden op 5 juni automatisch omgezet in Japanse yen en overgemaakt naar de bankrekeningen van gebruikers.

Er zijn ook nieuwe verificaties en Know Your Customer-controles vereist voor de gebruikers van Binance Japan.

In Maleisië en Singapore deed Binance nagenoeg hetzelfde door een belang in al bestaande gereguleerde platformen te nemen.

Wereldwijde compliance

Het is alweer vijf jaar geleden dat Binance in Japan actief was. In 2018 moest het er haar activiteiten stopzetten toen de financiële toezichthouder een waarschuwing gaf dat de beurs zonder benodigde licentie klanten bediende.

Ondanks problemen met de naleving van de regelgeving in veel meer landen (waaronder een boete in ons eigen land van De Nederlandsche Bank), is een van de grootste cryptobeurzen in de wereld hard op weg om overal wél binnen de lijntjes te tekenen.

Er gaan geruchten dat Binance hoopt op een beursgang, wat vereist dat de grijze en decentrale bedrijfsvoering moet worden opgedoekt en vervangen door gereguleerde bedrijfsactiviteiten.

Eind 2022 liet concurrent Kraken Japan juist achter zich liggen, terwijl FTX Japan weer de deuren opende voor klanten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws