Binance ziet opnames fors stijgen na aanklacht CFTC

Binance ziet een forse toename van opnames nadat de Commodities Futures Trading Commission (CFTC) de cryptobeurs gaat aanklagen wegens schending van diverse Amerikaanse wetten.

De exchange van CEO Changpeng Zhao heeft geen vergunning om Amerikanen van cryptocurrency’s en aanverwante derivaten te voorzien. Ook zou de beurs tégen haar klanten hebben gehandeld, zo luidt de aanklacht.

Volgens schattingen van dataprovider Nansen is er minstens 186 miljoen dollar aan cryptovaluta opgenomen, exclusief bitcoin. Dat staat een instroom van 51 miljoen dollar tegenover, dus netto een uitstroom van 126 miljoen dollar.

Nansen becijfert dat er voor maar liefst 63,7 miljard dollar aan cryptomunten bij Binance staat van klanten. Mogelijk is dat dit geval niet helemaal compleet, want Nansen heeft zich gebaseerd op wallets die bewezen onder beheer van Binance staan.

Volgens de aanklacht bedient Binance met Binance.com nog steeds Amerikaanse klanten, ondanks dat er in september 2019 een dochtermaatschappij Binance US is opgericht. Die Amerikaanse klanten biedt men ook derivaten aan, bijvoorbeeld via het handelspaar BTC-USDT. Volgens de CFTC heeft de beurs daar geen vergunning voor. Ook heeft Binance met de Binance exchange token (BNB) een zogenaamde security op de markt gebracht, maar daarvoor geen licentie aangevraagd.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...