Binance lanceert apart platform voor institutionele beleggers

Cryptobeurs Binance gaat Coinbase achterna en lanceert een platform voor institutionele beleggers. Het krijgt de naam Binance Institutional.

Binance bouwt verder

De exchange deelt dat het product is gewijd op 'geavanceerde beleggers'. Ze doen een poging om "het institutionele aanbod en bijbehorende diensten te upgraden".

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens de website van Binance Institutional kun je op het platform terecht voor over-the-counter liquiditeit. Ook algoritmische handel, instant prijzen, geavanceerde custody-diensten en brokerage-producten behoren tot de diensten. Een ander onderdeel van het platform is liquiditeit voor spot- en futuresmarkten.

Binance is een van de grootste cryptobeurzen van de wereld met een volume van $7.700 miljard per jaar. Naar verluidt hebben ze 90 miljoen geregistreerde gebruikers.

Coinbase heeft al jaren een soortgelijk platform. Naast Coinbase kunnen specifieke klanten ook terecht bij Coinbase Pro en Coinbase Prime. Bekend is dat Tesla en MicroStrategy via deze platformen hun bitcoin aanschaffen.

Binance kreeg de laatste maanden goedkeuring om in onder andere Frankrijk, Italië en Duitsland haar diensten aan te bieden. In Nederland is de beurs nog altijd niet terug te vinden in het register van De Nederlandsche Bank.

Minder grijs gebied

Het is een duidelijke stap die het bedrijf van topman CZ zet: meer en meer in de richting van het gereguleerde Wall Street-pad.

Waar Binance in de beginjaren nog in grijs gebied opereerde, zit het nu al enkele jaren te denken aan een beursgang. Daarbij hoort ook een andere bedrijfsvoering, met meer compliance, registraties, licenties en bijvoorbeeld hoofdkantoren.

Binance Institutional is overigens niet beschikbaar voor klanten van zijn Amerikaanse tak Binance.US.

Eerder deze week verlaagde het platform voor Amerikaanse klanten de kosten voor bitcoin-handelsparen naar 0%. De aandelenkoersen van concurrenten Coinbase en Robinhood daalden als gevolg van dit nieuws.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!