Binance slaat volgende slag in Italië

Binance is officieel goedgekeurd als financieel dienstverlener in Italië. Om precies te zijn gaat het om een registratie bij de lokale toezichthouder als cryptocurrency serviceprovider.

De Organismo Agenti e Mediatori (OAM) laat op haar website weten dat Binance Italy vanaf nu onder hun toezicht valt. Binance mag in de praktijk nu officieel hun diensten aanbieden aan Italianen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat deed men natuurlijk al, maar de lokale registraties zijn onderdeel van de algehele strategie van de grootste cryptobeurs in de wereld. Het handelshuis loopt wereldwijd tegen de wettelijke richtlijnen aan. Om in zoveel mogelijk landen actief te blijven moet men een goede relatie hebben (of houden) met regelgevers.

Eerder ontving Binance een licentie in Frankrijk..Binance krijgt regelmatig een waarschuwing van toezichthouders of andere autoriteiten op de financiële markten.

Binance

Binance startte in 2017 en het platform werkte zich in rap tempo op naar de toppositie op het gebied van handel in cryptocurrency. Het platform verwerkt dagelijks voor tientallen of honderden miljarden dollars aan handelsvolume. Vaak werd er echter weinig rekening gehouden met de regels van bepaalde landen.

Dat is nu aan het veranderen. In bijvoorbeeld de Verenigde Staten hebben ze met Binance US een dochterbedrijf op gezet dat binnen de lijntjes in dit land moet kleuren. Minder diensten en opties, alleen diensten die (oogluikend) worden toegelaten.

Er is nog geen officiële Nederlandse tak. Ook is er niet één Binance EU. Wel zien we dus op landelijk niveau steeds meer aparte organisaties ontstaan.

Lees meer over:
BinanceEuropa

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...