Binance US biedt gratis handel voor bitcoin aan, aandeel Coinbase daalt 5,7%

De aandelen van Coinbase en Robinhood Markets zijn woensdag gedaald. Het gebeurde allemaal op het moment dat de Amerikaanse tak van Binance bekend maakte dat ze de kosten van een aantal handelsparen gaan verlagen.

Lagere trading fees

Cryptobeurzen verdienen geld door een klein percentage van een handelstransactie te innen. Op Binance zijn deze trading fees voor de maker of taker 0,1% of minder. Dit is in te zien op de website van de exchange.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance.US maakt bekend dat ze in een aantal handelsparen voor bitcoin zero-fee-trading zal aanbieden. Het houdt in dat Binance.US geen winst pakt op deze handelstransacties van klanten. En deze klanten krijgen indirect meer bitcoin voor hun geld.

Het gaat om de handelsparen van bitcoin tegen de Amerikaanse dollar, Tether (USDT), USD Coin (USDC) of Binance USD (BUSD).

Ze zijn daarmee de eerste beurs die dit doen. Het is niet bekend hoe lang ze de percentages op 0% houden. Strike, de wallet van Jack Mallers, ging eerder al de concurrentie aan met Coinbase door slechts 0,3% aankoopkosten te vragen.

Volgens de CEO kost het (inclusief opnamekosten) al snel 4% om bitcoin van Coinbase in eigen beheer te nemen.

Dit is ook een belangrijke nuance: Binance.US maakt nog steeds winst uit opnames. Ze hebben ook het lightning netwerk voor goedkope withdrawals niet geïmplementeerd.

Daling aandelen

De aandelen van concurrenten Coinbase en Robinhood daalden als gevolg op deze actie. Eerstgenoemde leverde 5,7% in. Je kunt nu een COIN-aandeel voor $54 op de kop tikken, terwijl je bij de beursgang in april 2021 nog ruim $300 betaalde.

Het aandeel van Robinhood daalde met 1,1%.

Het zijn moeilijke tijden voor cryptobeurzen. Door de enorme prijsdaling en de zogenoemde cryptowinter, moesten veel bedrijven personeel ontslaan.

Vorige week kondigde Coinbase aan 18% van het personeel naar huist te moeten sturen om zich voor te bereiden op de komende moeilijke marktomstandigheden. Ook Gemini, Crypto.com en BlockFi voerden een ontslagronde door.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!