Binance lanceert binnen 'enkele weken' in Amerika, voorlopig geen app

Binance lanceert binnen 'enkele weken' in Amerika, voorlopig geen app

Binance wil de 'komende weken' haar crypto exchange in de VS gaan lanceren, zo maakt het bedrijf uit Malta bekend. De ruilbeurs moet haar 'hoofddomein' Binance.com onder druk van Amerikaanse autoriteiten opknippen.

In eerste instantie gaf de ruilbeurs aan vóór november te gaan lanceren. Binance brengt de beurs via BAM Trading Services (BTS) op de markt, die een registratie heeft bij de Amerikaanse toezichthouder FinCen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De beurs is namelijk alleen gereguleerd in de landen Malta, Singapore, Jersey en Oeganda.

Binance US

De Amerikaanse portal krijgt de naam Binance US en is in eerste alleen bereikbaar via een (mobiele) website. Een aparte mobiele app volgt later.

Er is een 'zeer strenge' know-your-customer-procedure opgetuigd bij het aannemen van klanten. Men eist een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs, red) en een burgerservicenummer. Dat lijkt gangbaar in vergelijking met procedures bij andere beurzen.

Catherine Coley, voormalig manager bij Ripple, gaat de beurs leiden. Zoals eerder gemeld, is de staat New York uitgesloten omdat daar een aparte licentie voor nodig is (BitLicense, red).

Ook zijn bepaalde diensten in de VS voorlopig niet van toepassing: denk aan het onlangs gelanceerde leenplatform of handelen met een hefboom (margin trading, red).

Welke cryptomunten?

De ruilbeurs heeft circa dertig cryptomunten op het oog om in Amerika aan te gaan bieden. voorlopige afwezigen zijn bijvoorbeeld Tron (TRX) en Tezos (XTZ). Het is nog volstrekt duidelijk wat het uiteindelijke aanbod wordt.

Amerikaanse beurzen zoals Coinbase en Kraken breiden hun aanbod ook regelmatig uit en het geeft een indruk welke tokens niet als een 'effect' (security) worden gezien.

Dan is namelijk andere wet - en regelgeving van toepassing.

Binance lanceert binnen 'enkele weken' in Amerika, voorlopig geen app

Lees meer over:
Binance cryptomunten

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan