Binance margin trading LIVE: Met geleend geld beleggen in bitcoin (BTC)

Binance komt binnenkort met de optie voor margin trading. In de komende weken wil de populaire cryptobeurs de nieuwe functionaliteiten uitrollen. Je kunt straks met een hefboomconstructie meer bitcoin verdienen én/of verliezen natuurlijk.

UPDATE: Binance margin trading is officieel live. De cryptobeurs heeft 'stiekem' de functionaliteiten online gezet. De beurs gaf, zoals verder in dit bericht te lezen is, eerder geen exacte release datum.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De volgende cryptomunten kunnen kunnen nu met een hefboomconstructie (x2) worden verhandeld:

Mocht je nog geen account hebben op de cryptobeurs dan kun je die hierrr maken.

Margin trading is beleggen met geleend geld. Het is zeker geen aanrader voor nieuwelingen als het gaat om beleggen. Wees gewaarschuwd, je kunt heel snel erg veel geld verliezen. Maar uiteraard valt er ook wat te verdienen voor de handelaren die de markt goed kennen.

Doordat je met meer geld handelt dan je eigenlijk bezit, zijn de effecten op je portfolio veel groter. Door het zogeheten 'hefboomeffect' kun je met minder geld meer geld verdienen.

Binance margin trading

Via een tweetje laat Binance zien hoe de layout er uit komt te zien. Een subtiele hint van het bedrijf dat de nieuwe opties er spoedig aan komt. Volgens de laatste geruchten zijn er enkele mensen uitgenodigd om het een en ander te testen.

De exacte releasedatum is nog niet bekend.

Cryptobeurzen

Binance krijgt in deze markt concurrentie van een paar andere grote spelers in de wereld van cryptomunten. BitMex, Huobi Pro, Poloniex, Kraken en Coinbase hebben ook allemaal hefboomconstructies op hun platformen.

Op het gebied van spot trading, waar gebruikers gewoon één op één met elkaar handelen met geld dat ze echt bezitten, doet Binance het bijzonder goed. Het bedrijf is in 2017 opgericht maar behoort nu al tot de allergrootste en belangrijkste bedrijven in de cryptospace.

2019 is tot nu toe een turbulent jaar voor Binance. Het bedrijf verloor eerder deze maand 7.000 BTC door een hack. Toch lijkt dat het sentiment rondom de beurs weinig te doen. Het platform is nog steeds enorm populair.

Wanneer je wil handelen in altcoins dan is de exchange eigenlijk wel dé plek om dat te doen.

Interview met Binance CFO

Wei Zhou is vanaf Wall Street naar Binance gekomen om de rol van chief financial officer (CFO) te vervullen. We spraken hem tijdens de Paris Blockchain Week Summit onder andere over de delisting van Bitcoin SV.

Bron: TechCrunch

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...