Binance stopt met bitcoin futures in Brazilië na druk van toezichthouders

Binance stopt met bitcoin futures in Brazilië na druk van toezichthouders

Cryptobeurs Binance stopt met het aanbieden van bitcoin futures op hun Braziliaanse platform. De Nationale Effecten Commissie vroeg Binance al in juli van 2020 om deze financiële producten niet aan te bieden.

Na ruim een jaar is het handelsplatform bereid deze diensten stop te zetten. Ook in Nederland deed Binance bitcoin derivaten in de ban. Brazilianen kunnen via binance.com overigens wel nog gewoon toegang krijgen tot futures, opties en hefboomconstructies.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance reageert tegenover CoinDesk op het nieuws: “Wij hebben beperkingen op onze website ingevoerd en de marketing van de derivatenproducten stopgezet. Als er nieuwe veranderingen zijn, zullen we evalueren en proactief in gesprek gaan met de belanghebbenden om de optimale oplossingen voor de lokale gebruikers te vinden. We zullen meer informatie delen als en wanneer we een beslissing hebben en klaar zijn om aan te kondigen.”

De industrie in Brazilië maakt zich op voor een strengere aanpak. De centrale bank, toezichthouders en bijvoorbeeld de politie kondigden recentelijk aan dat ze beurzen en brokers harder aan gaan pakken. Net als in veel andere landen moeten beurzen eerst goedgekeurd worden voordat ze officieel allerlei diensten mogen aanbieden in het land.

Binance

Binance staat onder druk. Toezichthouders wereldwijd tikte het handelshuis recentelijk op de vingers. Jaren lang leek Binance overal tussendoor te fietsen, maar de druk wordt nu toch te groot. De beurs wil naar eigen zeggen voldoen aan lokale regels waar zij diensten aanbieden.

Zo gaat de beurs een identificatieplicht uitrollen voor alle klanten. In Nederland kreeg Binance een waarschuwing van de centrale bank. Daarop reageert een woordvoerder dat ze zo snel mogelijk zichzelf willen registreren.

Lees meer over:
Binance Brazilië

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties