Binance onderzocht in Frankrijk wegens “grootschalig witwassen”

Binance wordt onderzocht in Frankrijk en beschuldigd van een “ingrijpende vorm” van witwassen van geld. Dat meldt CoinDesk op basis van verklaringen van de openbare aanklager van Parijs.

De aanklacht luidt dat Binance op illegale wijze digitale activadiensten heeft verleend aan lokale klanten. Ook zijn er zwakke controles op klanten uitgevoerd bij het voorkomen van witwassen. Binance wordt momenteel onderzocht door de Franse autoriteiten.

De beschuldigingen tegen Binance van Franse aanklagers luiden als volgt: illegale operatie als cryptobeurs, het grootschalig witwassen van geld en het manipuleren van de markt. Dat verklaart het kantoor van het openbaar ministerie in Parijs aan nieuwssite CoinDesk.

Ook zouden er klanten zijn geworven via een lokale dochterondernemingen buiten het wettelijke kader tot 2022 om, zo meldt Le Monde vandaag. Het OM in Parijs gaat alle bedrijfsstukken van Binance nader onderzoeken. Een officiële aanklacht is er nog niet en Binance heeft nog niet officieel gereageerd op deze berichten.

Eerder deze dag is bekend geworden dat Binance ons land verlaat. Ze komen niet door de toets van De Nederlandsche Bank.

Lees meer over:
BinanceFrankrijk

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...