Goedemorgen Bitcoin: CZ reageert op ‘miljarden-uitstroom uit Binance’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

CZ reageert op berichten dat miljarden dollars uit Binance stromen

Changpeng Zhao, de CEO van Binance, reageert op berichten van databedrijven die claimen dat er miljarden dollars aan crypto's uit Binance zijn gestroomd. Volgens 'CZ' liggen de cijfers veel lager en worden de onchain-data verkeerd geïnterpreteerd.

Het gaat om analyseplatforms zoals Nansen en DeFiLlama die allemaal een toename van kapitaaluitstroom hebben gemeten bij Binance de afgelopen week na het nieuws dat de Securities & Exchange Commission de beurs heeft aangeklaagd wegens tal van financiële misdrijven.

Volgens Nansen is er de afgelopen zeven dagen sprake van een netto kapitaaluitstroom van $2,36 miljard bij Binance, en bij Binance.US gaat het om $123,7 miljoen.

Toezichthouder ACM geeft akkoord voor overname LiteBit door Bitvavo

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft maandag bekend gemaakt dat cryptobeurs Bitvavo het bedrijf achter LiteBit mag overnemen. Dit bedrijf staat ook wel bekend als 2525 Ventures BV.

De ACM nam dit besluit nadat ze het er over eens werden dat er na de overname nog voldoende concurrentie op de markt over zou blijven.

Anderhalve week geleden kwam naar buiten dat het in Rotterdam gevestigde LiteBit ging stoppen. Het cryptohandelsplatform besloot om alle activiteiten te staken vanwege een aantal ontwikkelingen in de markt.

Grote hoeveelheden bitcoin verlaten de Verenigde Staten

Als we Ki Young Ju en zijn grafieken van CryptoQuant mogen geloven, dan verlaten momenteel grote hoeveelheden bitcoin de Verenigde Staten op zoek naar veiligere locaties. In de Verenigde Staten is momenteel een heksenjacht gaande op de industrie en dat zet blijkbaar een hoop investeerders onder druk. De rechtszaken van de Securities and Exchange Commission (SEC) brengen een hoop onzekerheid met zich mee en dat drijft investeerders ertoe om op de verkoopknop te drukken.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...