Binance naar Frankrijk? CEO flirt over plek van nieuw hoofdkantoor

Changpeng Zhao, CEO van cryptobeurs Binance, heeft aangegeven dat hij verwacht in 2022 de status van ‘digital asset service provider’ te krijgen in Frankrijk. De exchange hoopt zich in de toekomst in het land te kunnen vestigen.

Binance naar Frankrijk?

Binance is een van de grootste cryptobeurzen van de wereld. Volgens sommige getallen zijn ze goed voor 70% van de ‘uitwisselingstransacties’. Lange tijd opereerde de beurs in grijs gebied, mede dankzij haar decentrale karakter.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nu het bedrijf ook graag naar de beurs wil, net zoals concurrent Coinbase in april dit jaar deed, moet er toch meer gebeuren om de regelgevers aan haar zijde te krijgen. Eerder liet CEO ‘CZ’ al weten dat ze ergens een hoofdkantoor wilden openen. De echange lijkt haar zinnen te hebben gezet op Frankrijk.

Vorige maand verklaarde Reuters nog dat Ierland hoog op de lijst stond. Ook Facebook en Google hebben grote kantoren in dit land. In een interview met Les Echoes flirt Zhao nu ineens met Frankijk:

“Frankrijk zal een logische (natuurlijke) keuze zijn voor een regionaal en misschien zelfs wereldwijd hoofdkantoor.”

Uitbreiding compliance-team

Binance is de laatste maanden vaak negatief in het nieuws gekomen. Of het nu in het Verenigd Koninkrijk, Japan, Maleisië of Thailand was: overal trokken toezichthouders de beurs aan de mouw.

Naar verluidt schaalt Binance haar compliance-team momenteel enorm op. Er zouden momenteel 600 man werkzaam zijn in deze tak. In 2021 zijn er 150 nieuwe medewerkers bijgekomen die zich richten op deze regulering. Daarmee is 15% van de in totaal 3500 medewerkers druk met de regelgeving in allerlei jurisdicties.

Binance is tot dusver nog niet gereguleerd (of geregistreerd) bij De Nederlandsche Bank, de toezichthouder van de cryptomarkt in ons kikkerlandje. Toch lijkt dat op termijn wel het plan, zo vertelt ‘CZ’:

“We willen gereguleerd worden. In dit stadium van onze ontwikkeling zullen we hierdoor sneller kunnen groeien. 5% van de wereldbevolking – 400 miljoen mensen – heeft ‘crypto’ al geadopteerd, ze zijn pioniers. We willen nu de overige 95% overtuigen.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!