Binance opnieuw afgesloten van betaalverwerker, dit keer in Australië

Binance in Australië heeft aangekondigd dat het geen PayID-stortingen meer kan verwerken. De bekende cryptobeurs wijt dit aan een besluit van een derde partij die betalingsdiensten verzorgt.

Cuscal is de aanbieder die hierbij naar voren is gekomen. Deze partij heeft nog niet gereageerd op vragen over deze situatie. Binance is druk bezig een alternatieve dienstaanbieder te vinden om de mogelijkheid tot AUD stortingen en opnames voor haar gebruikers te herstellen. Een nieuwe partner vinden blijkt echter niet altijd een makkelijke opdracht.

PayID is een binnenlandse betalingsorganisatie die het mogelijk maakt om betalingen te ontvangen via gemakkelijk te onthouden gegevens, zoals mobiele nummers of e-mailadressen, in plaats van bankrekeningnummers.

Dit nieuws volgt op het besluit van de Australische Securities and Investments Commission (ASIC) om de licentie van Binance voor haar derivatenhandel in te trekken, naar verluidt na een verzoek van de beurs zelf. Binance en PayID hebben nog niet gereageerd op vragen over deze situatie.

Het is niet de eerste keer dat Binance stortingsmethoden moet aanpassen. Een vergelijkbaar scenario vond plaats in Nederland, waar Binance niet langer de optie biedt om te storten met iDEAL.

=https://twitter.com/Binance_AUS/status/1659018600496373760" data-service="twitter">

Binance heeft de laatste tijd te maken met flink wat tegengas. De cryptobeurs wordt momenteel onderzocht door ten minste vier verschillende Amerikaanse overheidsinstellingen, waaronder de SEC, DOJ, IRS en meest recent de CFTC.

In maart heeft de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) een aanklacht ingediend tegen Binance. De beurs wordt ervan beschuldigd futures, swaps en opties op toonaangevende cryptocurrency's aan te bieden zonder de juiste toestemming. Daarnaast zou Binance onvoldoende anti-witwas (AML) en klantkennis (KYC) controles hebben en zou het Amerikaanse klanten hebben geholpen om toezicht te ontwijken.

Eind april zijn er berichten verschenen dat Changpeng Zhao, CEO van Binance, advocaten heeft ingehuurd om zich te verdedigen tegen de meervoudige juridische bedreigingen.

Binance.US, een tak van Binance, trok zich terug uit een deal om de activa van het failliete crypto-kredietplatform Voyager te kopen. Binance gaf aan dat het "vijandige en onzekere regelgevingsklimaat in de Verenigde Staten" de voornaamste reden was voor deze beslissing.

Lees ook

Binance koopt Japanse gereguleerde beurs SEBC op

 

Binance onder de loep: VS onderzoekt rol bij omzeilen Russische sancties

 

Binance verlaat Canada vanwege strikte cryptoregelgeving

 
Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...