Binance profiteert van ondergang FTX in futuremarkt

Binance profiteert van het omvallen van concurrent FTX. De cryptobeurs slokt het handelsvolume van de futuremarkt op FTX op. Binance was al marktleider, maar de afgelopen week zorgde voor een extra boost.

Het handelsvolume voor futures op Binance ligt rond de $35 miljard in de afgelopen 24 uur volgens CoinMarketCap. Het gaat vooral om 'perpetual contracts'. Dit zijn geen standaard contracten, maar zoals de naam al doet vermoeden gaat het om contracten die niet aflopen. Je kunt je positie zo lang openhouden als je wil (of kunt betalen).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De futuremarkt is groter dan de spotmarkt. Het handelsvolume op de spotmarkt ligt met $13 miljard in de afgelopen 24 uur bij Binance een stuk lager dan de eerder genoemde $35 miljard.

Veel van de futures zijn gebaseerd op een prijsindex en worden níet uitbetaald in BTC. Er wordt dus hevig gespeculeerd op de koers, maar er is vaak geen echte bitcoin mee gemoeid.

Rol van Binance

Mocht het je ontgaan zijn: Binance speelde een rol bij de snelle ondergang van FTX. Laatstgenoemde zit met een tekort van miljarden dollars. Binance opende vorige week de aanval.

Binance kondigde aande tokens van te gaan verkopen. FTX was/is een van de concurrenten van Binance. Laatstgenoemde was betrokken bij de eerste investeringsrondes in FTX. Inmiddels zijn de relatief flink bekoeld en lijkt Binance aan het langste eind te trekken.

Binance directeur Changpeng Zhao vond dit een logische stap nadat ze vorig jaar al hun aandelen in de beurs liquideerde.

Lees meer over:
BinanceFTX

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...