SBF en Binance uitgenodigd als getuigen in verhoor over FTX

Sam Bankman-Fried wordt volgende maand verhoord door een commissie in de Verenigde Staten. Ambtenaren van de Commissie Financiële Diensten van het Huis organiseren een verhoor over de ondergang van FTX.

Ook Binance zal hun kant van het verhaal vertellen. Doel van het verhoor: inzicht krijgen in de val van FTX en de 'consequenties voor het hele ecosysteem rondom digitale assets'.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vorige week werd duidelijk dat FTX een twijfelachtig beleid voerde. De cryptobeurs en gelieerde bedrijven komen miljarden dollars tekort. Opnames zijn gestopt en het is twijfelachtig of klanten en investeerders ooit nog iets van hun geld gaan zien.

"De val van FTX heeft enorme schade toegebracht aan meer dan een miljoen gebruikers, van wie velen gewone mensen waren die hun zuurverdiende spaargeld in de FTX-cryptocurrency-uitwisseling investeerden, om vervolgens alles binnen enkele seconden te zien verdwijnen,"

Het is nog de vraag of Sam Bankman-Fried zal verschijnen tijdens dit verhoor. Volgens de laatste verhalen zit hij nog op de Bahama's. Er lopen meerdere onderzoeken en rechtszaken tegen hem.

Een kenmerkend voorbeeld van het mismanagement kwam recentelijk aan het licht: Volgens The Block Research mist de beurs $1,4 miljard aan bitcoin. De onderzoeksafdeling van de mediagroep heeft een analyse gemaakt van de balans van de cryptobeurs. Er vallen een aantal dingen op, maar het belangrijkste is: FTX had meer verplichtingen dan activa.

Er zitten gaten in de begroting, dat resulteerde al snel in 'liquiditeitsproblemen' en een opnamestop.

Binance

Ook de rol van Binance wordt dus onderzocht in het Congres van de Verenigde Staten. De beurs gaf FTX het laatste zetje voordat het de afrond in viel.

Politicus Patrick McHenry wil weten wat de rol van de grootste cryptobeurs van de wereld is. Dat meldt The Block.

Lees meer over:
AmerikaBinanceFTX

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...