Update: Binance stopt bitcoin opnames 2 keer binnen 12 uur

Update: Op 8 mei heeft cryptobeurs Binance voor de tweede keer binnen 12 uur tijd de opnames van bitcoin stopgezet. De beurs zegt dat het komt door een grote achterstand met het verwerken van transacties. Inmiddels zijn de poorten weer open.

Binance meldde op Twitter dat het de opnames van BTC tijdelijk afsloot vanwege een "grote hoeveelheid in behandeling zijnde transacties". Bijna drie uur na de eerste tweet meldde Binance dat de opnames van bitcoin waren hervat.

Het is druk op het netwerk, en dat betekent hogere transactiekosten als je een transactie er snel door wil krijgen. Binance werkt aan het mogelijk maken van opnames via het Lightning Network, wat in de toekomst dergelijke opnamestops zou kunnen helpen voorkomen.

Originele bericht:Binance stopt (tijdelijk) met het verwerken van bitcoin opnames. De grootste cryptobeurs geef aan dat het komt door drukte op het netwerk.

Het netwerk van bitcoin staat momenteel onder hoogspanning. De transactiekosten die bitcoin miners opstrijken stijgen de afgelopen tijd gestaag. Dit komt vooral door speculatie op en het uitgeven van NFT's of BRC-20 tokens.

Dit betekent dat beurzen als Binance momenteel te maken hebben, net als iedereen op netwerk. Met hoge wachttijden. Als je een transactie snel wil laten verwerken, zul je moeten betalen. Er staan momenteel honderdduizenden transacties in de wachtrij (of mempool). Klanten van Binance moeten op een andere manier geld opnemen voorlopig. De beurs heeft nog geen implementatie van het Lightning Network om transacties sneller en goedkoper te verwerken.

Gebruikers van bitcoin merken een toename in de transactiekosten doordat het netwerk steeds drukker wordt. Uit gegevens van Bitinfocharts blijkt dat de gemiddelde transactiekosten op Bitcoin afgelopen donderdag boven de $7 uitkwamen, het hoogste niveau sinds juni 2021.

Een van de redenen voor de hogere kosten is dus de toegenomen vraag naar BRC-20 tokens, een nieuw soort token op het netwerk van bitcoin. Verschillende mensen maken gebruik van een techniek genaamd 'ordinal inscriptions' om gegevens te koppelen aan individuele satoshi's, de kleinste eenheid van een bitcoin. Deze satoshi's kunnen vervolgens alles vertegenwoordigen, van digitale kunsteigendom tot meme tokens.

Poll

Wat merk jij van hoge kosten voor een bitcoin transactie?

Het creëren en overdragen van BRC-20 tokens vereist meer gegevens dan een gewone bitcoin transactie, wat betekent dat ze meer ruimte innemen op de blockchain. Dit leidt tot meer concurrentie voor blokruimte en hogere kosten voor gebruikers die hun transacties sneller willen laten bevestigen. Sommige critici beweren dat ordinals en BRC-20 tokens indruisen tegen de oorspronkelijke visie van bitcoin als een eenvoudig en efficiënt peer-to-peer elektronisch geldsysteem.

De hoge kosten van Bitcoin kunnen sommige gebruikers ontmoedigen om het netwerk te gebruiken, vooral voor kleine of frequente transacties. Er zijn echter oplossingen ontwikkeld om dit probleem aan te pakken, zoals het Lightning Network, een protocol dat snelle en goedkope off-chain transacties mogelijk maakt.

Dit resulteert onder andere in opvallende transacties op het netwerk. Zo zien we dat men geen moeite heeft om enkele satoshi's over te maken

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...