Week in Bitcoin: ‘$100 miljoen voor één bitcoin is een enorm conservatieve schatting’

472 totale weergaven

We blikken terug op een bewogen week voor bitcoin! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet.

ECB vindt inflatie nog altijd te hoog en verhoogt rente tot 3,25%

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat de Amerikaanse conculega's van de Federal Reserve achterna. Wederom verhoogt het team van voorzitter Christine Lagarde de rentetarieven. Ditmaal gaat het om een stijging van 0,25%, wat de rente op 3,25% brengt.

Centrale bank VS verhoogt rente met 0,25%

De Federal Open Market Committee (FOMC) van de Verenigde Staten heeft zich wederom beraad over het monetair beleid voor de Amerikaanse dollar. Het selecte groepje centraal bankiers verhoogde vandaag de basisrente weer met 25 basispunten, wat in lijn was met de verwachtingen.

'Amerika kan munt van 1 biljoen drukken om schuldencrisis te voorkomen'

Het is je vast niet ontgaan dat de Amerikaanse overheid al een tijdje worstelt met het naderende schuldplafond. Heel plat gezegd mag de Amerikaanse overheid na het bereiken van dat plafond geen schulden meer op zich nemen en kan het waarschijnlijk de rekeningen niet meer betalen, waardoor het failliet zou gaan. Om dat te voorkomen stelt econoom Paul Krugman het produceren van de in het verleden veelbesproken munt van 1 biljoen dollar voor.

Opnieuw een Amerikaanse bank in de problemen, wat betekent dit voor bitcoin?

Een volgende Amerikaanse bank zit diep in de problemen. Het is deze keer PacWest BanCorp waarvan klanten massaal hun geld opnemen. Door de onrust is het aandeel van de bank uit Californië met ruim 30% gedaald. De handel is op moment van schrijven stopgezet om verder onheil te voorkomen.

Bitcoin en goud schieten omhoog door nieuwe episode bankencrisis

Bitcoin is er in de nacht van woensdag op donderdag in geslaagd om weer boven de grens van 29.000 dollar uit te klimmen. Dat lijkt allemaal het gevolg van een nieuwe episode in de Amerikaanse bankencrisis, die zich enkele uren na de persconferentie van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell ontvouwde.

Prijs doorlopende bitcoin futures op Bitfinex naar $56.000

Op cryptobeurs Bitfinex stond de prijs van bitcoin contracten even kort op de $56.000. Het bleek echter een wick van korte duur te zijn.

Balaji doneert $500.000 aan bitcoinontwikkeling

Balaji Srinivasan, de voormalige Chief Technology Officer van Coinbase, heeft een donatie gedaan aan Chaincode Labs. Hij steunt de opleiding van bitcoin ontwikkelaars met het aanzienlijke bedrag van $500.000.

Bitcoin mining is hot in Bhutan: $500 miljoen gezocht voor groots project

Bitdeer bouwt bitcoin mining centrum in Bhutan met koolstofvrije energie. Het koninkrijk kwam eerder dit jaar in het nieuws: het land investeerde in bitcoin en in minen. Daar komt dit nieuws bovenop.

Amerikaanse regering kijkt naar 30% belasting op miners

De Biden-regering dringt er bij het Congres op aan om in het volgende federale budget een belasting van 30% in te voeren op de elektriciteit die wordt gebruikt bij het minen van cryptocurrency. De voorgestelde belasting, bekend als de Digital Asset Mining Energy (DAME) accijnsbelasting, heeft als genoemd doel de negatieve impact van crypto-mining op het milieu en de elektriciteitsnetwerken in de Verenigde Staten te verminderen.

Handelslegende onthult waarom bitcoin altcoins gaat overtreffen

Als je het aan de doorgewinterde handelslegende Peter Brandt vraagt, is bitcoin nog altijd de grote baas op de markt voor cryptocurrency's. Brandt vergaarde in 2017 de status van legende door bijna exact te voorspellen waar bitcoin zijn top zou vinden en de weg omlaag weer zou inzetten. Nu heeft Brandt zijn ogen gericht op de dominantie van bitcoin, wat volgens hem de grafiek van het moment is.

PlanB: '77 procent van alle bitcoin staan op winst'

De Nederlandse analist PlanB, die met zijn stock-to-flowmodel ruim 1,8 miljoen volgers op Twitter verzamelde, staat bekend om zijn optimistische analyses over de bitcoin koers. Vandaag komt hij met het heuglijke feit dat ruim 77 procent van de bitcoin supply op een virtuele winst staat tegen de huidige koers van ongeveer 29.000 dollar.

'$100 miljoen voor één bitcoin is een enorm conservatieve schatting'

Twitteraar One Bitcoin deelt op Twitter dat een prijsstijging van bitcoin naar de $100 miljoen per coin heel erg conservatief is. Het is niet zomaar een willekeurig gekozen nummer, maar de anonieme bitcoiner zet dit statement kracht bij met een reeks aan getallen en berekeningen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...