Binance start grote financieringsronde die grote vissen aan de bitcoin beurs moet verbinden

Binance is nog altijd de grootste cryptobeurs ter wereld en de exchange is volgens de geruchten op dit moment in gesprek met enkele grote investeerders om ze een aandeel in het platform te verkopen.

In aanvulling op de mega-fundingronde van Binance voor het in de Verenigde Staten gevestigde Binance.US is de beurs nu ook op zoek naar globale funding om de relaties met wetgevers te verbeteren, zo liet CEO Changpeng Zhao dinsdag weten in een interview met The Financial Times.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance wil problemen met wetgevers aanpakken

Het afgelopen jaar is Binance meerdere malen onder vuur gekomen bij verschillende wetgevers van over de hele wereld.

Het beursplatform opereert al jaren met een ondoorzichtige juridisch structuur, waardoor het platform lastig binnen de bestaande wetgeving te vangen is.

Nu is het doel dus om via grote samenwerkingen die relaties te verbeteren en Binance ook bij de wetgevers in een meer positief daglicht te zetten. Momenteel zit Binance volgens Zhao in de verkennende fase van de gesprekken met de grote investeerders, waardoor hij nog geen namen kan prijsgeven.

Wel geeft hij aan dat het om pittige bedragen gaat en zeker geen kort proces is. Dit moet dus echt een samenwerking voor de lange termijn worden, wat goed is voor de industrie. De grootste aandeelhouder van Binance op dit moment is Zhao zelf, die via de exchange een geschat vermogen van 8 miljard heeft.

Volume op Binance weer sky-high

Volgens Zhao is het handelsvolume op Binance ook weer als een raket omhoog geschoten met een dagelijks volume van 170 miljard dollar in november van dit jaar. Terwijl dat twee jaar geleden nog gemiddeld tussen de 10 en 30 miljard dollar per dag lag.

Wereldwijd hebben wetgevers Binance ook om die reden steeds meer op de korrel. Het gaan zo langzamerhand namelijk echt niet meer om een kleine speler op het financiële wereldtoneel, waar dus ook dit soort grote mensen dingen bij komen kijken.

Binance heeft een aantal maatregelen getroffen om de relaties met wetgevers te verbeteren, door sommige diensten in bepaalde landen te staken en hoge piefen uit de traditionele financiële wereld op belangrijke posities neer te zetten. Daarmee laat het zien dat het serieus is over de toekomst en wil meewerken met wetgevers om een plekje in de maatschappij te krijgen.

Nu is het plan dus om flink geld op te halen bij enkele grote spelers, wat daar uiteindelijk ook weer aan moet bijdragen. Als dat allemaal lukt, dan komt het met de wereldwijde reputatie van Binance wel goed.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....