Binance wil ‘een paar honderd miljoen’ dollar ophalen in Amerika

980 totale weergaven

Binance wil in Amerika ‘een paar honderd miljoen’ dollar ophalen. Binance U.S wil in de komende maanden een investeringsronde afronden. Ook moet de organisatie een plek kiezen voor hun hoofdkantoor. Dat vertelt directeur Changpeng Zhao (CZ).

Geld ophalen is relatief makkelijk in het huidige beleggingsklimaat. Veel bedrijven in de industrie halen miljoenen aan investeringen binnen. Binance is een van de grootste cryptobeurzen van de wereld (en in zaken als handelsvolume zelfs de grootste). Met Binance U.S, wil het handelsplatform ook de Amerikaanse markt bestormen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance ligt internationaal flink onder vuur vanwege tal van regels die (mogelijk) worden overtreden. Mede daardoor kunnen klanten van Binance geen geld storten met iDEAL.

Binance schaaft aan imago

Onder leiding van CZ schaaft het handelsplatform nu internationaal aan hun imago. In die strategie hoort ook Binance U.S. Het hoofdplatform (binance.com) is gestart met ogenschijnlijk weinig respect voor de internationale en lokale regels rondom de handel in digitale assets en bijvoorbeeld derivaten. Daar kom je echter in de Verenigde Staten niet meer mee weg. Via Binance U.S. hopen CZ en consorten ook hier voet aan de grond te krijgen.

Tijdens het Bloomberg New Economy Forum in Singapore geeft de directeur van Binance aan dat ze op termijn denken aan om zelf naar de beurs te gaan met hun aandelen Die beursgang IPO of ‘initial public offering’) laat wel nog even op zich wachten .

Changpeng Zhao denkt dat er sowieso eerst een paar andere investeringsrondes moeten komen voordat dit een optie is. De precieze getallen wist hij niet, maar hij hoopt op een flinke boost in kapitaal: “Ik denk dat het een paar honderd miljoen dollar gaat zijn. Vanuit een IPO-perspectief is het waarschijnlijk het beste om daarvoor een paar financieringsrondes te hebben.”

Binance U.S. wordt momenteel ook onderzocht in Amerika en het bedrijf is verwikkeld in verschillende rechtszaken.

CZ reageerde ook op de vraag of zijn bedrijf nu miljarden dollars winst maakt. Ook hier noemt hij geen exacte bedragen, hij geeft wel aan dat als de winsten zo doorgroeien Binance mogelijk goedkoper gaat worden. Dit is uiteraard een manier om een betere positie te krijgen tegenover concurrenten.

Binance is bezig met een charme offensief, Het platform verwerkt dagelijks voor miljarden dollars aan handel en gaat met een goed gevulde schatkist de strijd aan. Zhao geeft aan dat hij regels prima vindt: “We willen regulering, ik ben geen volledige libertariër, ik ben geen anarchist.”

Lees meer over:
AmerikaBinance

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...