‘Binance stopte meer dan 54.000 transacties door alerts’

Binance heeft gereageerd op een brief van Amerikaanse Senatoren die informatie opvroegen over de activiteiten van Binance in de Verenigde Staten. Het gaat bijvoorbeeld over de relatie tussen het hoofdplatform van de cryptobeurs en Binance US.

Senatoren in Amerika stellen nu dat de reactie te weinig financiële informatie bevat. Dat meldt Bloomberg.

In de brief ging Patrick Hillman, Chief Strategy Officer van Binance, in op de handhaving van Know Your Customer en Anti-Money Laundering beleidslijnen van het bedrijf. De brief gaf echter geen antwoord op de zorgen van de senatoren over het gebrek aan transparantie bij Binance.

Begin maart stuurde drie senatoren een brief naar de CEO van Binance en de CEO van Binance.US met zorgen over de activiteiten van Binance en vroegen om de balansen van de bedrijven. De senatoren vermoeden dat Binance en zijn Amerikaanse tak bewust informatie achterhouden.

Er wordt gesproken over sancties omzeilen en ten minste 10 miljard dollar. Ze vroegen om alle balansen van Binance en Binance-dochterondernemingen van 2017 tot nu. Ook werd er dus gevraagd naar zaken als Anti-Money Laundering beleidslijnen en documenten over de relatie tussen Binance en Binance US.

De reactie van Binance was volgens Bloomberg 14 pagina’s lang. Er werd onder andere ingezoomd op identiteitscontrole en andere maatregelen die in het verleden zijn genomen,

Hillman erkende in de brief dat Binance in het verleden fouten heeft gemaakt, maar benadrukte duidelijk dat hij vond dat zijn bedrijf inmiddels solide Know Your Customer en Anti-Money Laundering systemen heeft uitgezet. Hillman merkte op dat Binance interne en externe tools gebruikt om transacties van gebruikers te scannen en profielen in realtime te controleren. Tussen augustus 2021 en november 2022 heeft Binance meer dan 54.000 transacties stopgezet als gevolg van waarschuwingen van transactiemonitoring. Denk daarbij aan transacties die door analyseoftware worden aangemerkt als verdacht. Ook adressen of personen die op een sanctielijst staan zullen een melding geven in zo’n systeem.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) startte in februari een onderzoek naar Binance US rondom de geldstromen van Binance. Directer Changpeng Zhao is onderdeel van het onderzoek. Er zouden mogelijk nauwe financiële banden zijn tussen verschillende partijen in en rondom Binance. Daar werden bedragen van $400 miljoen genoemd.

Het standpunt van Binance hierover is helder: Binance US en het hoofdplatform zijn aparte entiteiten, stellen zij.

Lees meer over:
Binance

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...