Rechter bepaalt dat overname Voyager door Binance toch niet in ijskast hoeft

Rechter bepaalt dat overname Voyager door Binance toch niet in ijskast hoeft

Een bod van $1 miljard van Binance.US om de activa van Voyager Digital te kopen gaat toch gewoon door. Dat oordeelt de faillissementsrechter woensdag in een rechtszaak. Het wijst daarmee de wens van de Amerikaanse regering af. Ze wilden dat de overname op pauze werd gezet in afwachting van een hoger beroep.

Voyager overname

De Amerikaanse advocaat Damian Williams betoogde dat de deal moest worden aangepast of geschrapt. De reden hiervoor is dat cryptobank Voyager zijn personeel wil vrijwaren van schendingen van belasting- of effectenwetgeving. De verwachting is dat de cryptobank met terugwerkende kracht nog een boete gaat krijgen.

Voyager is opgericht in 2019. Klanten konden rente verdienen op de cryptovaluta die ze bij de cryptobank stalen.

Het bedrijf kwam in de problemen gekomen omdat Three Arrows Capital (3AC) een lening van $650 miljoen niet meer kon terugbetalen. Binance heeft wel oren naar de overname van het bedrijf, maar werd dus lastig gevallen door autoriteiten.

Maar Michael Wiles, de rechter in het zuidelijke district van New York, zei dat de deal (die hij eerder al goedkeurde) gewoon door moet gaan, omdat het anders de klanten van Voyager weer zou schaden. Ze hebben al sinds juli, toen de cryptobank faillissementsbescherming aanvroeg, geen toegang tot het geld dat bij het bedrijf gestald staat.

Wildes schrijft:

"Ingediende documenten van de overheid overdrijven de zaak en geven op sommige plaatsen een verkeerde omschrijving van wat ik eerder al goedkeurde en van de autoriteiten waarop ik heb vertrouwd."

De rechter meldt dat de bepalingen die in zijn uitspraak en in de deal staan duidelijk zijn: "Er is geen verbod op autoriteiten om (alsnog) regelgevende acties te ondernemen, waaronder het opleggen van een verbod opj het verkopen van cryptovaluta."

Voyager sloot een overeenkomst met Binance.US voor de overname waar $1 miljard bij gemoeid zou zijn. De datum van de overname is verlengd van 15 maart tot 20 maart.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Binance

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan