Binance US heeft bijna helemaal geen marktaandeel meer in VS

Het marktaandeel van Binance op futures handel in bitcoin en ether is blijven dalen, zo blijkt uit data van Kaiko.

Futures handel

Kaiko is een bedrijf dat marktdata verzamelt en analyseert. In onderstaande grafiek brengen ze de perpetual futures in kaart, gemeten in volume op acht cryptobeurzen. De derivatenhandel die ze meenemen komt uit handelsparen met USD, USDT en BUSD.

Verder kijkt Kaiko naar Binance, Bybit, FTX, OKX en een kopje met vier anderen. Logischerwijs is het volume van FTX sinds november vorig jaar nul, gezien de beurs failliet is het haar activiteiten stopzette.

Verder valt op hoe het aandeel van Binance is gedaald, terwijl OKX juist groter wordt in de futuresmarkt.

Het marktaandeel van Binance op BTC- en ETH-futures is blijven dalen, terwijl dat van OKX dit jaar is gegroeid van 18% naar 26%. De beurs van CZ heeft in de VS met aanklachten van de CFTC en de SEC te maken gekregen met veel tegenwind, terwijl het in Europa een aantal markten achter zich heeft gelaten en dus ook minder klanten kan en mag bedienen.

Binance US heeft bijna helemaal geen marktaandeel meer in VS

Amerikaanse markt

In een andere grafiek deelt Kaiko het handelsvolume van Amerikaanse beurzen. Hier is te zien hoe Binance.US bijna helemaal is verdwenen qua marktaandeel, terwijl die van Kraken lijkt te groeien. Coinbase blijft spekkoper met zo’n 50% van het marktaandeel.

Het marktaandeel is een percentage van het wekelijkse handelsvolume.

Binance US heeft bijna helemaal geen marktaandeel meer in VS

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!