Dagvaardingen gestuurd naar hedgefondsen over handelswijze Binance

Amerikaanse autoriteiten vragen informatie op bij hedgefondsen over cryptobeurs Binance, meldt de Washington Post. Dit is qua handelsvolume veruit het grootste cryptobedrijf van de markt.

De krant baseert zich op informatie van een Amerikaans advocatenkantoor in Washington dat de afgelopen maanden dagvaardingen heeft gestuurd naar Amerikaanse hedgefondsen. Ze willen meer informatie over hun relatie en handelswijze met Binance.

Dat Amerikaanse autoriteiten hun tanden zetten in Binance is geen verrassing. Door de ineenstorting van FTX zijn alle ogen gericht op het reilen en zeilen binnen de cryptomarkt en Binance en ook Tether zijn belangrijke scharnierpunten binnen deze markt.

Met name de overname van Voyager door Binance US ligt onder de loep. Hoe is bijvoorbeeld de financiering van die deal tot stand gekomen? Er is nog niet bewezen dat Binance wetten heeft overtreden, maar het is duidelijk dat ze regelmatig terugkomen in overheidsonderzoeken. Al sinds 2018 onderzoekt het ministerie van Justitie de exchange vanwege het overtreden van Amerikaanse antiwitwaswetten. Sommigen binnen dat ministerie willen een rechtszaak starten, maar daarover is intern geen overeenstemming.

Volgens Patrick Hillmann, Chief Strategy Officer bij Binance, is er dagelijks contact met elke toezichthouder in heel de wereld. Hij wil tegenover de Washington Post niet ingaan op specifieke onderzoeken.

Lees meer over:
Binance

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...